Проведох дълъг и целенасочен разговор с унгарския министър-председател Виктор Орбан

...
Проведох дълъг и целенасочен разговор с унгарския министър-председател Виктор Орбан
Коментари Харесай

Зеленски поканил Орбан на срещата за мир

Проведох дълъг и целеустремен диалог с унгарския министър-председател Виктор Орбан и го поканих . Позицията на Унгария е значима за нас във връзка с приближаването на мира и споделената ни районна сигурност.

Това се споделя в изказване на украинския президент Володимир Зеленски след извършения в сряда телефонен диалог, оповестява " Укринформ ".

По време на диалога Зеленски е подчертал интереса на Украйна към добросъседски връзки с Унгария , както и към развиването на съдействието в търговията, енергетиката и логистиката.

" Координирахме идващите стъпки за разрешаване на цялостния набор от двустранни въпроси по взаимноизгоден метод. Обсъдихме и интеграцията на Украйна в Европейски Съюз. Убеден съм, че бързото присъединение на Украйна към Европейски Съюз ще бъде от изгода и за двете ни страни ", приключи президентът.

Конференцията за мир в курорта Бюргенсток в кантона Нидвалден край град Люцерн. Главната цел на срещата е да се сътвори рамка, благоприятстваща повсеместен и дълготраен мир в Украйна, както и " съответна пътна карта за присъединяване на Русия в мирния развой ". Досега Швейцария е поканила над 160 делегации.

Kремъл съобщи, че срещата е безсмислена без присъединяване на Москва.
 Унгария няма да взе участие в дълготрайния проект на НАТО за подкрепяне на Украйна
Унгария няма да взе участие в дълготрайния проект на НАТО за подкрепяне на Украйна

Външният министър Петер Сиярто назова проекта " безумна задача "

Припомняме, че също в сряда Унгария няма да взе участие в дълготрайния проект на НАТО за подкрепяне на Украйна. Това разгласи унгарският външен министър Петер Сиярто през днешния ден, като назова проекта " безумна задача ".

Съюзниците от НАТО се съгласиха през април да стартират за Украйна против нахлуването на Русия посредством Съгласно проектите НАТО ще поеме част от координационната работа от водена от Съединени американски щати коалиция, известна като групата Рамщайн.

Сиярто повтори по-ранното опълчване на проекта от страна на държавното управление.

Унгария ще остане настрани макар натиска , безапелационен е външният министър, като повтори позицията на държавното управление на събития онлайн във Фейсбук в Лондон.

Золтан Ковач, представител на държавното управление, съобщи в пост в обществената медия Х, че Унгария няма да поддържа никакви оферти на НАТО, които " могат да доведат алианса по-близо до война или да го реалокират от отбранителна към нападателна коалиция ".

Американският дипломат в Унгария Дейвид Пресман съобщи, че съдружниците от НАТО предизвестяват Унгария за заплахите от нейните " близки и разширяващи се " връзки с Русия. Ако това е политическият избор на Будапеща, " ще би трябвало да решим по какъв начин най-добре да защитим нашите ползи в региона на сигурността ", добави още той.
 Унгария похвали Шолц за отхвърли му да даде Taurus на Украйна
Унгария похвали Шолц за отхвърли му да даде Taurus на Украйна

Позицията на немския канцлер за далекобойните ракети била " доста рационална "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР