В музикално-информационното предаване Метроном ви връща в концертните му версии

...
В музикално-информационното предаване Метроном ви връща в концертните му версии
Коментари Харесай

XVII Международен фестивал на православната музика „Св. Богородица - Достойно есть“ в Поморие’ 2021 г.

В музикално-информационното предаване „ Метроном ” ви връща в концертните му версии към ярки събития в музикалния ни живот. На 16 септември от 19.30 часа показва най-мащабния конгрес за православна музика у нас – Международният фестивал на православната музика „ Св. Богородица - Достойно есть “ в Поморие, който след една година спиране, се организира от 11 до 13 юни 2021 година под патронажа на Н.В.Пр. Сливенския митрополит Иоаникий и кмета на Община Поморие Иван Алексиев. Десетки ценители на православната музика приветстваха концертите в църквата „ Рождество на Пресвета Богородица ” в сърцето на Стария град. Единадесет хора от България и Украйна се включиха в тазгодишното издание на фестивала.

„ Този фестивал освен, че беше по-специален, само че той ни сподели, че е страж на православната религия, на нашата религия – вярата, без която не можем. ” – сподели в словото си господин Алексиев – „ Вслушвайки се в песните, възхваляващи Бога, ние ставаме по уверени в това, че най-важното е да пазим вярата си и да я предаваме на идните генерации. Това е и посланието към целия православен свят, което отправихме посредством провеждането на фестивала ”.

В предаването ще звучат документални записи на хоровете-участници, осъществени от екип на БНР – медиен сътрудник на събитието. За огромната съпричастност и поддръжка на съставите за възраждането на фестивала, за неговите духовни измерения и неповторима креативна атмосфера приказват Йорданка Панчева-Туджарова (музикален шеф на фестивала и диригент на дамски хор „ Благовестие ” при поморийския храм-домакин), ставрофорен иконом Кирил Попов, диригентите проф. доктор Весела Гелева, Таня Никлева-Владева, Мария Вълчанова, Димитър Стоянов, Доротея Динкова, Дорис Хофман и Архимандрит Роман (Подлубняк).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР