В Москва започна записването за ваксинация срещу Covid-19 на хората

...
В Москва започна записването за ваксинация срещу Covid-19 на хората
Коментари Харесай

Семейство български стоматолози в Москва разказва за руската ваксина

В Москва стартира записването за имунизация против Covid-19 на хората над 60-годишна възраст. Начало на всеобщата имунизация в съветската столица бе обещано на 5 декември. Предимство имаха медиците, учителите и обществените служащи.

Двама българи – семейство стоматолози също си сложиха първата записана в Русия ваксина против коронавирусната зараза „ Спутник V “ още при започване на имунизационната каммпания, заяви БНР.

Диян Иванов и Йорданка Чанева живеят и работят в Москва от към 30 години. Разказват, че не са чакали на опашки, с цел да се имунизират. Цял етаж от поликлиниката бил самостоятелен за имунизиране.

„ Беше като празник, единствено балончета нямаше. Като на избори – имаше бонбони, посрещнаха ни усмихнати “, описват те.

След разискване на попълнената анкета с доктор последвало слагането на имунизацията. „ Самата инжекция беше безболезнена “, твърди Иванов.

Температурата на фризерите е минус 29 градуса. Ваксината „ Спутник V “ е двукомпонентна.

„ Беше ни обяснено, че след първата ваксина антитела не се демонстрират, кръвната проба няма да ги покаже. Но се образуват повърхностните антитела, т.е. лимфоцитите към този момент работят и надлежно в случай че ние сред двете ваксини се заразим с ковид, ще го прекараме доста по-леко “, разяснява Чанева.

Диян Иванов е решил две седмици след слагането на втората инжекция да се изследва за антитела.

Семейството стоматолози показва три аргументи за решението двамата бързо да се имунизират, още преди да са ясни детайлни данни за въздействието на имунизациите против Covid-19.

„ Много сътрудници се разболяха, всеобщо се разболяха и боледуват тежко. Втората причина е безспорната ни религия в съветската просвета. Третият миг – ние като лекари сме длъжни да го създадем. “

Руската ваксина е въз основата на вектор, изработен по време на ебола в Африка. Сменена е единствено информацията от шипа на ковид, S-белтък, който е вкаран във вектора, акцентира Диян Иванов. „ Тоест самият вектор работи. Неизвестното е по какъв метод ще реагира организмът навръх този S-белтък. “

Ако някой в България ви предложи да ви обезпечи имунизацията „ Спутник V “, то бъдете сигурни, че той или се майтапи, или лъже.

Тази ваксина не може да се придвижва от никакви частни лица, показва Йорданка Чанева.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР