В момента заварвам 14 договора, които са предоставени за одобрение

...
В момента заварвам 14 договора, които са предоставени за одобрение
Коментари Харесай

Д. Танева за къщите за гости: ДФ ”Земеделие” е в готовност за проверки, кани медиите

В момента сварвам 14 контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавен фонд ”Земеделие ” за спомагателни действия по къщи за посетители – туристически атракции. Екип на Държавна фирма ”Земеделие ” дружно с медиите ще отиде на място и на място ще има опция да се реши бенефициентът. Тези 14 къщи за посетители не са предизвестени.
Това сподели министърът на земеделието и храните Десислава Танева в утринния блок на Нова телевизия във връзка абсурда с къщите за посетители.

До момента са подписани 1030 контракта, а 746 къщи за посетители се построяват, посочи тя.

И в предния мандат имаше индикации за злоупотреби. Проверките са повишени повече от три пъти, само че явно за нас и това е дребен %. От 130 инспекции са наложени 80 акта, като по 65 са стартирани процедури по вземания. Глобите по издадени актове няма да се платят от българските данъкоплатци.

По думите ѝ множеството актове са издадени поради недостигане на цифрите в бизнес проектите за къщите за посетители, изясни Танева.

Прокуратурата ревизира всички къщи за посетители и в случай че някой не е извършил бизнес проекта, би трябвало да бъдат взети ограничения, добави тя.

Относно 14-те контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавна фирма " Земеделие " за спомагателни действия по къщи за посетители – туристически атракции, Танева изясни, че за тях огромният въпрос е дали парите ще се употребяват по предопределение или някой има желание да ги направи за персонално прилагане, съобщи Танева, като посочи, че въпросните планове плануват създаване на басейни и джакузита към настоящи къщи за посетители.

За всяко подозрение, че бизнес проектът не стъпва на действителни планове, договорът няма да бъде сключван, съобщи Десислава Танева.

Земеделският министър сподели още, че с цел да се избегнат злоупотреби в бъдеще, от бенефициентите ще се изискват заявления за спор на ползи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР