В момента в света на смартфоните се наблюдава дуопол. На

...
В момента в света на смартфоните се наблюдава дуопол. На
Коментари Харесай

Индия иска да създаде конкурент на Android и iOS

В момента в света на смарт телефоните се следи дуопол. На пазара има действително две известни операционни системи -  Android и iOS и всички са надалеч зад тях. Индийското държавно управление обаче наподобява счита, че има място за още една платформа за смарт телефони.

Министърът по въпросите на електрониката и осведомителните технологии Раджев Чандрасекхар съобщи пред The Economic Times, че държавното управление възнамерява политика, която ще разреши основаването на лична индийска мобилна операционна система. Политикът съобщи, че се изследват опциите на стартъпи и университетски институции за основаване на тази локална операционна система.

Алтернативите на Android и iOS не са оригиналност. През последното десетилетие имаше няколко кандидата за трона на мобилните операционни системи. Сред тях са BlackBerry 10, Bada OS, Tizen, Windows Phone и WebOS. Те обаче небрежно бяха изтласкани от пазара на смарт телефони, а някои и от другите умни устройства, поради по-ниската си известност.

Все още има няколко дейни играча в това отношение, само че те също са надалеч от известността. При по-елементарните модели на някои производители се употребява KaiOS, а група финландци създават Sailfish OS. Huawei също предложи своята платформа Harmony OS, макар че по-внимателното разглеждане демонстрира, че това в действителност е Android 10 и EMUI с някои промени.

Бъдеща индийска мобилна операционна система евентуално ще би трябвало да предлага поддръжка на приложения за Android и опция за безпроблемна работа на хардуер от невисок клас, в случай че желае да завоюва известност. Друг евентуален проблем може да бъде обезпечаването на поддръжка на приложенията на Гугъл.

A тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР