В момента в Министерството на вътрешните работи (МВР) има двувластие,

...
В момента в Министерството на вътрешните работи (МВР) има двувластие,
Коментари Харесай

Денков заговори за двувластие в МВР и отново поиска оставката на генералния секретар Петър Тодоров

В момента в Министерството на вътрешните работи (МВР) има двувластие, от което може да страдат хората, а нарушителите да се възползват. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти по време на свое посещаване в Шумен, на което още веднъж прикани основният секретар на Министерство на вътрешните работи Пламен Тодоров да се раздели с поста си.

" Този вид двувластие, което се получава във Министерство на вътрешните работи, може доста съществено да пречи на работата. Ако аз съм на мястото на основния секретар - незабавно ще си подам оставката ", добави министър-председателят.

Преди седмица министър председателят изиска Пламен Тодоров да бъде освободен от управителната позиция, само че президентът освобождението му, макар позицията на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, че не може да работи с него поради загуба на доверие.

Според Денков единствената друга опция за промяната на Тодоров е промени в закона, само че това е в компетенцията на Народното събрание.

Той разяснява и връзките сред " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС, като отхвърли сред двете обединения да има напрежение. Според премиера това е по-скоро " готовност, както за идните локални избори, по този начин и за работата на Народното събрание ".

В събота водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че партията му може да приключи съглашението за ръководство с ПП-ДБ, защото изрази неодобрение от промяната на фрагменти в някои държавни предприятия. Борисов изненадващо застана и на страната на Радев за изказванията му за " чистка " на равнище на регионални шефове на Министерство на вътрешните работи и съобщи, че вътрешният министър заслужава да бъде питан за какво прави промените.

Денков уточни, че всяка партия би трябвало да си даде сметка, че с изключение на да се конкурира с другите, с които взе участие в ръководството, би трябвало да пази и общите цели, които би трябвало да бъдат реализирани. Той подсети за главните цели и цели на държавното управление и прикани за незабавно приемане на антикорупционен закон. По думите му, той ще е от изключителна значимост както за битката с корупцията в страната, по този начин и за влизането на България в Шенген.

Премиерът чака в идващите дни да бъде извършена среща сред водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, с цел да може двете обединения да обсъдят общи въпроси.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР