В момента сме свидетели на изтрезняване, изказа мнение пред БНР

...
В момента сме свидетели на изтрезняване, изказа мнение пред БНР
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Нараства влиянието на Пеевски, ДПС се отива да излезе от класическите региони

В момента сме очевидци на изтрезняване, изрече мнение пред БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов. 

 

" На българина сякаш този интензитет на избори – през 6 месеца, през 9 месеца, през 12 месеца, му подейства отрезвяващо да огледа в случай че не дълготрайно, то най-малко реалистично в избора, който му е на разположение, и да си даде сметка, че чакането на месии в действителност е доста сантиментално, прелестно за сюжет на филм или приказка, само че в политиката не е източник на решение, а на още повече главоболия. Затова сега сякаш се насочваме към наличния подбор ", изясни той.

 

Според него много бързо " амортизираме " политическите си представители, без да си даваме сметка, че нови просто няма от кое място да дойдат. По думите му е нужно и даже здравословно част от тях от време на време да си дават отмора, която да се показва точно посредством крачка обратно и липса в политическите листи на партиите за разнообразни типове избори.

 

В този смисъл политологът не вижда проблем в отсъствието на Мария Габриел и загубата на водеща позиция за Атанас Атанасов в предизборните листи. И въпреки всичко отсъствието на някои лица поражда доста въпроси. 

 

" Не чаках госпожа Габриел да бъде част от листата на ГЕРБ. Тя би била вероятно част от идващите процеси към сформирането на Европейска комисия или някаква динамичност в Екологичен потенциал. За мен няма изненада. Въпросът е оттук насетне какво ще се случва ". 

В предаването " Преди всички " Стефанов изрече мнение, че изненади постоянно има, само че:  " Въпросът е от порядъка и калибъра. В случая съгласно мен са възможни, в рамките на естественото ".  

 

За капацитета на Ваня Григорова в идните избори, политологът акцентира, че е значима електоралната интензивност и акцията:

" Григорова към момента има някаква политическа загадка и някакъв политически сексапил. Има забавни акценти, които може да употребява. Но една птичка пролет не прави. Само тя да – да бъде разпознаваема, да бъде ракетата притежател, само че е въпрос на акция и на хора ".

 

При Делян Пеевски се търси баланс, разяснява също Любомир Стефанов и уточни, че на някои места може да нервира, само че на други нараства въздействието му. Той подсети, че в последните няколко изборни цикъла Движение за права и свободи се пробва да излезе от класическите си райони. 

 

А за Елена Йончева и явяването ѝ с листата на Движение за права и свободи на евровота той сподели: " Не знам госпожа Йончева какво направи и каква сделка е имала за 5-о място, защото Движението, макар размаха и обещанията си, 3-ма души мисля, че е максимумът, който Движение за права и свободи може да вкара. Даже четирима да са, госпожа Йончева отново не попада там ".

Според него за Движение за права и свободи Йончева е в допълнение " европейско бижу ". 

Политологът подозира, че може и да има някакво пренареждане в редиците на ГЕРБ.

25 многомандатен изборен регион в София, в който борбата ще е лидерска, Стефанов назова " панаир на суетата ". Според него ако там изборната интензивност е под междинната за страната, това ще ни покаже всичко.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР