В момента се запълват 320 позиции за гранични полицаи, България

...
В момента се запълват 320 позиции за гранични полицаи, България
Коментари Харесай

България преговаря с ЕК за още 1260 гранични ченгета

В момента се запълват 320 позиции за гранични служители на реда, България договаря с Европейската комисия (ЕК) за още 1260 щата, сподели служебният вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Елхово. „ Имаме схващане, имам вяра, че ще успеем да осигурим финансиране и за тези 1260. По този метод ще възстановим съвсем близо 2000 щата, съкратени в последните 10 години в „ Гранична полиция “, сподели още вътрешният министър.

Демерджиев акцентира, че сега страната ни се оправя два пъти по-добре с мигрантския напън по отношение на предходната година, само че той продължава да пораства. Трябва да се вземат ограничения за дотъкмяване на започнатото - по-добро техническо и кадрово застраховане за защита на границата, добави той.

Вътрешният министър връчи през днешния ден на чиновници на Регионалната дирекция на „ Гранична полиция “ в Елхово 100 нови револвера „ Валтер “ (Walther).

„ Амбицията ни е, защото детайли от тези револвери се създават в България, в случай че успеем да осигурим по-голяма доставка за цялата българска полиция, както и да притеглим производителя от Германия да създава целия револвер или повече детайли от него у нас “, сподели Демерджиев.

Новите револвери са по-добри от сегашните „ Макаров “, които употребяват служителите на реда. През годините обратно обаче не се е работило по превъоръжаване на полицията. Необходими са 17 000 нови револвера, а в този момент са доставени 1100 за униформените в страната, сподели още вътрешният министър. „ Направете преценка, в случай че по този начин бяха обезпечавани от сътрудниците преди мен, два-три пъти щяхме да сменим въоръжението “, сподели Демерджиев.

Вътрешният министър добави, че въоръжението за защита на държавната граница с Турция е подсилено след убийството на граничния служител на реда през ноември предходната година.

„ В момента нарядите патрулират с дългоцевно оръжие, осигурихме и коли от други държавни структури и ведомства. Към момента сме подсигурили нужното, с цел да могат те сполучливо да си извършват функционалностите. Това има значение за тяхната сигурност, а и респектира всеки, който се пробва да проникне на наша територия “, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР