В момента се реализира втори етап на европейския проект Подобряване

...
В момента се реализира втори етап на европейския проект Подобряване
Коментари Харесай

Община Елин Пелин изпълнява втори етап на европейския проект

В момента се осъществя втори стадий на европейския план " Подобряване на общинска просветителна инфраструктура – СУ Васил Левски, гр. Елин Пелин “. Проектът е на обща стойност от 1 168 299,86 лева и се извършва на няколко стадия за период от 36 месеца.  

Във втория стадий се включва благоустрояване на учебния двор с полагането на нова отвесна планировка и отделяне на спортна площадка навън за групови игри, оградена с защитна мрежа. Предвижда се преустрояване в сутеренния етаж на южното крило на образователния корпус, както и нови електро, ВиК и Официален вестник съоръжения в преустроения партерен етаж. Дейностите по плана ще обезпечат основаване на по-добри условия за просветителния развой и зони за повече спортни действия в най-голямото учебно заведение в общината.  



Община Елин Пелин получи увещание от строителните компании, че ремонтните действия в СУ „ Васил Левски “ ще приключат преди началото на образователната година.  

*** 

Проектът започва през м. септември 2019 година, когато кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов завърши с подписа си в Държавен фонд " Земеделие " контракта за безплатна финансова помощ. Основната цел на плана е да се основат условия за качествено обучение, които ще доведат до реализиране на целите на районно равнище, заложени в Национална стратегия за развиване България 2020. Подобряването на достъпа до обучение и повишение на качеството му е от извънредно значение за всички нас, тъй като с осъвременяването на системата на обучение и обезпечаване на нейната адаптивност по отношение на потребностите на пазара на труда, ще създадем добре готови фрагменти за специалностите на бъдещето.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР