В момента се разиграва театър. От една страна военният министър

...
В момента се разиграва театър. От една страна военният министър
Коментари Харесай

Александър Йорданов пред ПИК: Президентът и правителството нямат политика, чудят се на кой Господ да служат - Янев играе ролята на прорурски настроен, Петков прави мили очи на Брюксел. Скоро между двамата ще има конфликт

" В момента се разиграва спектакъл. От една страна военният министър Стефан Янев би трябвало да наподобява проруски насочен, с цел да се хареса на част от популацията. От друга страна пък Кирил Петков би трябвало да прави благи очи на Брюксел, с цел да потвърждава, че България е част от европейското семейство. " Така евродепутатът Александър Йорданов разяснява разнобоя сред Янев и Петков за разполагането на части на НАТО у нас. Министърът на защитата сподели, че войски на Алианса не трябва да има у нас, министър председателят го отвърна, че това е негово персонално мнение, а не е позиция на държавното управление.

" Новото държавно управление и президентът нямат политика. Не знаят на кой Господ да служат. А ние като членове на НАТО, с изключение на права, имаме и отговорности. НАТО и Екологичен потенциал оповестиха, че съществува опасност за източната граница на Европа. Затова ние сме първите, които би трябвало да кажем " Да, по този начин е " и да работим за ограничението на тази опасност ", разясни Йорданов.

Министърът на защитата не можел да има персонално мнение, съгласно евродепутата. " Казаното от Кирил Петков значи, че Янев не схваща на какво е станал министър и за какво е бил министър председател. Крайно време е той да поеме своята отговорност. Какво се получава в този момент - държавното управление не смее да съобщи несъгласието си с НАТО и Европейски Съюз, а не може да поеме натовска и европейска позиция ", разясни Александър Йорданов.

" Смятам, че скоро ще има спор сред Стефан Янев и Кирил Петков. Решението ще го вземе Радев ", твърди Александър Йорданов. Според него страната ни била в " програмиран безпорядък ". Изходът от него можел да пристигна, в случай че някоя от партиите в четворната управническа коалиция напусне и се отиде на нови избори. Тази политическа мощ щяла да получи утвърждение от българските жители.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР