В момента природният газ се търгува за 56 евро за

...
В момента природният газ се търгува за 56 евро за
Коментари Харесай

Експерт разкри кога газът ще поскъпне много

В момента природният газ се търгува за 56 евро за мегаватчас. Може би цената ще падне малко или ще се качи малко. Между 50 и 70 евро ще се движи. Ако Китай стартира да купува доста газ, тогава цената ще се вдигне. Цената пада, тъй като Европа се оправи доста добре, откриха се нови източници на газ. Освен това харчим по-малко, а Китай не купува доста газ. Това разяснява пред НоваНюз Юлиан Попов, политически консултант на Европейската климатична фондация.

По думите му обезщетенията се вземат от високи облаги на енергийни сдружения, само че в случай че не се вземаха, те биха могли да влагат в нови технологии. " Лукойл " е една черна кутия, може да заплаща налози, може да не заплаща, може да каже, че има свръхпечалби, само че може и да не каже. Необходим е доста сложен бездънен одит, който да покрие финансовите, юридически и механически аспекти на компанията ", съобщи той.
-->
Констанца Рангелова от Центъра за проучване на демокрацията счита, че хубавото време през ноември и декември е помогнало доста за рухването на цените. " Газохранилищата са цялостни, а това също въздейства позитивно. Ако времето се задържи студено през март, може да следим скок до към 100 евро, само че този растеж ще е краткотраен. Tова, което се случва в Германия, въздейства доста на раздуването на цената ", изясни тя.

Според нея ще е доста мъчно да се потвърди, че " Лукойл " има свръхпечалби. " Цената на бензиностанцията се дефинира и от това какъв брой рафинерии има на световно равнище, какъв брой дизел създават те от суровия нефт. Това е един пазар, който е подвластен доста от цената на суровия нефт, само че не е единственият фактор. Рафинерии като " Лукойл " сигурно прави 30-40 $ на всеки барел, който създава ", разкри Рангелова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР