В момента основата на сухопътния компонент в България са двете

...
В момента основата на сухопътния компонент в България са двете
Коментари Харесай

Гръм в ефир! Адм. Ефтимов обяви колко сили на НАТО ще дойдат в България и къде

В момента основата на сухопътния съставен елемент в България са двете български бригади, многонационалната бойна група. Ще бъдем подготвени да приемем още сили на НАТО – съюзни сили и средства. Това съобщи в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Той изясни, че след срещата във Вилнюс ще бъде основан и дивизионен щаб у нас. Адмирал Евтимов добави, че този многонационален дивизионен щаб ще може да поеме командването на силите и средствата на България и НАТО.
Началникът на отбрата внесе още изясненост къде ще бъдат ситуирани силите: „ Ще бъде модернизиран войсковият регион в Кабиле и Ямболско, там предвиждаме да бъде построена съответната инфраструктура. Авиобаза Безмер, с цел да може да бъде ситуиран авиационен съставен елемент. За да може да се направи композицията, системата за командване и надзор. Нашият принос е основаването на многонационален дивизионен щаб на българска територия. “
Адмирал Емил Ефтимов разяснява, че още не се знае каква ще е финалната численост на силите на НАТО, които се чакат на българска територия. Той съобщи, че всичко зависи от динамикета на обстановката и от сюжета на бойните дейности.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР