В момента няма организирани престъпни групи украинци у нас. МВР

...
В момента няма организирани престъпни групи украинци у нас. МВР
Коментари Харесай

Експерт по сигурността разкри какво стана с украинските банди у нас

В момента няма проведени незаконни групи украинци у нас. Министерство на вътрешните работи и специфичните служби нямат такава информация. Това съобщи в студиото на " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът от " ИТН " и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов.

Той съобщи, че преди години е имало украински банди у нас, чиито ръководители са имали благосъстоятелност по морето и са се опитвали да оказват рекет върху украински и съветски жители. Но тези групи са разрушени бързо от съперниците си. В момента няма проведени незаконни групи украинци - легенда е да има такива банди, безапелационен е той.

Има украинци у нас, потърпевши от престъпна престъпност, като повече от причинителите са българи. Установени са и няколко души украинци от престъпния контингент. Възможно е тези украинци да са минали през границата с документи, че са тежко заболели или освободени от военна работа, сподели още Радулов.

Той добави, че сега граничният надзор е засилен. Има специфичен спомагателен проект, който е в деяние от десетина дни.

" " Гранична полиция " работи от началото на войната по проект за засилена отбрана, както на зелена граница, по този начин и на контролно пропускателните пунктове. Но двата потока - бежанският и мигрантският са доста засилени и стартират да се смесват, поради което Министерство на вътрешните работи е изготвило взаимен проект с Министерство на защитата и ДАНС. МО оказва помощ в патрулирането на границата, а ДАНС реализира филтрационни структури, които се занимават с инспекцията на мигранти и бежанци ", сподели Радулов.

По думите му Министерство на вътрешните работи е върнало 34 000 души от началото на годината на турско-българската граница.

Факт е, че още веднъж има трафик на хора, сподели още той. Смята, че трафикът се употребява и за наши експерти, които са работели на място в Украйна, тъй като не са могли да излязат легално от страната.

" Каналите постоянно са съществували и противодействието на този вид престъпност е доста комплицирано. Това което е видимо е, че нормално в тези канали има някогашни чиновници на гранична полиция и Министерство на вътрешните работи. Няма по какъв начин да стане без връзки и превъзмогване на системата ", сподели още Радулов.

Депутатът от Има Такъв Народ разяснява и отхвърли на доста бежанци да се реалокират в държавни бази по този начин: " Естествено е, че никой не желае да отиде в държавните бази, тъй като те още не са подготвени. Вчера четох, че е правена инспекция и в огромна част от тях липсват обикновените улеснения. Ако се е смятало, че ще се употребяват лятото, не е юридически ремонт, не са снабдени с нужното съоръжение, завивки, чаршафи и така нататък И в случай че някой от украинците е видял в какво желаят да го настанят сега, се е отказал ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР