В момента не се налага грипна ваканция в национален мащаб.

...
В момента не се налага грипна ваканция в национален мащаб.
Коментари Харесай

Не се налага грипна ваканция в национален мащаб

В момента не се постанова грипна почивка в народен мащаб. Това съобщи на брифинг здравният министър Асен Меджидиев и посочи, че здравните управляващи се оправят със обстановката.

" Тъй като сега не се регистрира пик на грипна зараза, той се чака след 10-15 дни, по тази причина решенията ни са ограниченията да се взимат по области, а не в народен мащаб ", изясни здравният министър.

Той акцентира, че не се постанова да бъдат одобрявани по-специални ограничения.

Мерки ще бъдат въвеждани при нужда само на регионално равнище, като от компетентността на здравните управляващи са действия като ограничение на свижданията, краткотрайно прекратяване на детските и женските съвещания, на имунизациите, плановите интервенции и така нататък

Министърът на опазването на здравето прикани родителите и популацията да заобикаля скупчването на огромни маса от хора, да се заобикалят визитите в молове, кина и други места, в които има по-голям късмет за заразяване.

Меджидиев добави, че носенето на маски е пожелателно.

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов заяви, че е взето решение учениците в област Бургас, считано от 12 до 17 януари, да бъдат в грипна почивка, т.е. дните да бъдат неучебни.

Образователният министър акцентира, че по този метод ще се действа и във връзка с образователния развой във всички области – като първа стъпка при нараснали равнища на заболяемост от сезонен грип ще бъдат обявявани неучебни дни, а като втора стъпка, в случай че се наложи и там, където има обезпечена опция за това, ще се пристъпи към образование в електронна среда.

" Четири дни няма съществено да повлияят върху преподаването на наличието на образователните предмети ", сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР