В момента наблюдаваме две сюжетни линии. Първата е стремежът между

...
В момента наблюдаваме две сюжетни линии. Първата е стремежът между
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Мандатът ще бъде връчен най-късно в началото на август

" В момента следим две сюжетни линии. Първата е стремежът сред обособените парламентарни групи да проработят взаимно, а втората са договарянията за поддръжка на вероятно държавно управление. Нека им дадем време ". Това прикани в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия специалистът по конституционно право доцент, учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

" Конституцията не е планувала период, в който президентът да връчи първия изследователски мандат на претендент, посочен от първата по бройка парламентарна група. Но щом връчи мандата, ще текат 7 дни, в които той ще има опция да предложи конструкция и личен състав ", изясни тя.
 АКФ: Проблемите в антикорупционните институции се задълбочават АКФ: Проблемите в антикорупционните институции се задълбочават
" През 2020 година проблемите в битката с политическата корупция в България се задълбочават още повече ". Това заключават създателите на нов...

Според нея, " с цел да мине по-лесно държавното управление, е добре да се показа и стратегия за ръководство на държавното управление, с цел да има предвидимост за това, което можем да чакаме ". " Защото съглашение сред парламентарните групи с една или няколко в действителност е лист хартия, който няма никаква правна стойност. Добре би било да има решение, с което да одобряват стратегия за ръководство на държавното управление ", добави доцент Киселова.

Тя напомни, че има страни, в които договарянията преди връчването на първия изследователски мандат са траяли с месеци. " Теоретично е допустимо да се случи и при нас, само че мисля, че най-късно при започване на август мандатът ще бъде връчен ", предвижда специалистът по конституционно право.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР