В момента има повече отворени позиции за работа, отколкото пазарът

...
В момента има повече отворени позиции за работа, отколкото пазарът
Коментари Харесай

Християн Петков: Младите не са постоянни в търсенето на работа

В момента има повече отворени позиции за работа, в сравнение с пазарът може да поеме, провокациите са при работодателите, тъй като липсват фрагменти.

Най-търсената сфера е бранша на осведомителните технологии.

В последните години от ден на ден се следи отслабен интерес на младите да бъдат дейни в търсенето на работа, тези, които имат по-голям професионален опит са непрекъснати в търсенето.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Християн Петков, оперативният управител на JobTiger.

„ През годините сме срещали доста компликации, един от запаметяващите се беше финансовата рецесия през 2009 година За благополучие в този момент живеем във времена, в които намирането на работата е доста по-лесно, провокациите са при работодателите, т.е. намирането на подобаващите фрагменти, защото сега имаме доста по-голямо предложение на работа, в сравнение с съществуване на работна ръка “, съобщи още той.

Петков изясни, че сега има повече отворени позиции за работа, в сравнение с пазарът може да поеме. „ България би трябвало да я разделим на София и на останалите градове, само че все пак от ден на ден се следи дефицит на квалифицирани фрагменти. Преди време този дефицит беше в секторите произвеждане, осведомителни технологии, само че сега съвсем във всеки бранш се следи дефицит на фрагменти. Например, в бранша хотелиерство и туризъм беше доста елементарно човек да се осъществя, а в този момент се изпитват огромни усложнения. Една от аргументите беше Ковид, защото огромна част от чиновниците се преквалифицираха, даже последно време се внасят фрагменти от чужбина за хотелиерския бранш “, означи още мениджърът.

Той посочи, че сега най-търсената сфера е секторът на осведомителните технологии. „ IT секторът е най-търсената сфера на пазара на труда, най-добре платената и надлежно ползата е ориентиран към него. Както младежи, по този начин и такива, които са се образовали в друга сфера, отделят време да се преквалифицират и да се насочат още веднъж към този бранш “, разясни оперативният управител, само че добави, че в последните години от ден на ден се следи отслабен интерес на младите да бъдат дейни в търсенето на работа. „ Голяма част от хората, които нямат опит, когато търсят работа, ревизират за работни места и в случай че няма такива могат да ревизират след седмица, само че не са непрекъснати в самия развой на търсене на работа.

Хората, които имат по-голям професионален опит имат и насадени привички за търсене на работа, които от няколко години ползват. При по-младите, които към момента не са се сблъсквали с процеса на търсене на работа разчитат значително на обществените мрежи, с цел да получат нужната информация и да се осъществят сполучливо “, добави Християн Петков.

Когато фирмите съумеят да намерят подобаващи фрагменти за своите позиции, а посетителите открият новите си работни места, то тогава форумът „ Дни на кариерата “ е бил потребен и дава стремежи резултат, а точно триумф. „ През годините още веднъж следим динамичност. Разбира се най-забележителната беше преди две години, когато като уредник на живи събития, нямахме опцията да ги проведем във формата, в който всички сме привикнали и трябваше да се преориентираме към тяхното осъществяване онлайн. След две години в онлайн среда, нашите усещания са, че аудиторията стартира да губи интерес и в този момент, когато имаме опция за жива връзка, виждаме по какъв начин участниците са доста по-ентусиазирани “, разяснява още представителят на JobTiger и добави, че въпреки всичко се резервира и онлайн формата, с цел да могат и хора от чужбина да вземат присъединяване.

Изложителите са съумели да се срещнат със забележителен брой евентуални претенденти за работни места. „ Системите, които им предоставяме за предпазване на данните на техните гости са едно много комфортно средство за поддържане на контактите, които са основали през днешния ден. Сега следва един развой, в който ще се прегледат претендентите, които са посетили форума, ще се направи едно възобновяване на контактите с тях и най-вероятно ще бъдат поканени на по-подробни изявленията, в които ще станат ясни опциите, които им се оферират “, съобщи Християн Петков, действен управител на JobTiger. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР