В момента автодилърите в Германия имат на разположение около 300

...
В момента автодилърите в Германия имат на разположение около 300
Коментари Харесай

Никой в Германия не иска 300 хил. дизела

В момента автодилърите в Германия имат разполагаем към 300 000 дизелови коли Euro 5, които не могат да продадат. Това демонстрират калкулации на Съюза на немските търговци на коли (ZDK).

При средноаритметична цена от 15 000 евро цената на всички тези коли е към 4.5 милиарда евро. Разбира се, това са приблизителни сметки, само че наклонността е ясна: сега както за дилърите на коли, по този начин и за физическите лица, е доста мъчно да продадат транспортно средство със стандарт за излъчвания на изгорели газове Euro 5.



Според вицепрезидента на Съюза на немските търговци на коли Томас Пекрун това се дължи на несигурността на купувачите по отношение на бъдещето на дизела. „ В момента никой не знае дали и под каква форма ще влязат в действие възбраните за придвижване на дизеловите коли. Тези фактори към този момент оказаха мощно въздействие върху пазара на използвани коли, довеждайки до големи загуби в цената на този вид транспортни средства. Собствениците на дизелови коли с правила за нездравословни излъчвания от Euro 2 до Euro 4 имат опцията да получат огромни награди и доста преференциално да ги заменят с нови по-екологични коли. От друга страна, водачите на Euro 6-дизели най-вероятно няма да бъдат наранени от възбраната, откакто софтуерът им бъде модифициран. Най-потърпевши от цялата обстановка са притежателите на Euro 5 дизелови коли “, съобщи Томас Пекрун.

Проучването на автодилърската асоциация сочи, че 77.2% от търговците към този момент са преоценили дизеловите си коли поради обществените полемики и несигурността, подбудена от тях.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР