В момента Ангел Ангелов работи в дирекция Подбор на проекти

...
В момента Ангел Ангелов работи в дирекция Подбор на проекти
Коментари Харесай

Министър Вълчев е наредил проверки на скандалите в МОН

В момента Ангел Ангелов работи в дирекция „ Подбор на планове по оперативната стратегия ", а в просветителното министерство е постъпил през 2017 година след извоюван конкурс. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев сподели в Пловдив, че преди повече от 10 дни е разпоредил инспекция поради сигнали, постъпили при него, както от Гератлиев, по този начин и от Ангелов.

По думите на министър Вълчев притеснителната информация, обвързвана с активността на Ангел Ангелов, е от последните месеци, въпреки че подозрения е имало още преди година в хода на процедурата за оценяване на плановете по интервенциите за центровете за върхови достижения и центровете за подготвеност.

" Тъй като се натрупа информация, бих споделил, повече от два или три източника за приключване на информацията, второ за съгласуваност на служителя Ангел Ангелов с съветник на име Иво Костов, бяха подхванати ограничения от страна на изпълнителния шеф, с изключение на, че уведоми мен, той е подхванал ограничения за премахване на служителя вътре в процесите, които касаят оперативната стратегия и съответно тези интервенции. Това може би е създавало и чувство в служителя, че той ще бъде освободен от януари месец. Знае, че един път годишно през януари месец се пишат оценките, при които при слагането на най-ниска оценка се дава опция за преустановяване на трудово правно отношение ".

Помолен да е по-конкретен за освобождението на Ангелов, министър Вълчев сподели, че негов шеф е Кирил Геретлиев. Иначе той чака резултатите от назначената от него инспекция.

" Имам сигнали и от двете страни. Тези сигнали са от този месец, сигналите от Ангел Ангелов са за извършен психически тормоз, предпочитание да бъде уволнен. Сигналите от Геретлиев са за съгласуваност и спор на ползи, за изнасяне на информация. Трябва малко време да завърши инспекцията. Всъщност на мен това ми е главният инструмент. За другото предложих на Геретлиев преди две седмици за другите сигнали да сезира институции с проверяващи функционалности, става въпрос за сигналите за съгласуваност, за работа на консултанти и бенефициенти, за спуканите гуми и по този начин нататък ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР