В много отношения Ню Йорк е архитектурна приказка. В крайна

...
В много отношения Ню Йорк е архитектурна приказка. В крайна
Коментари Харесай

В Ню Йорк строят кула, която ще счупи всички световни рекорди

В доста връзки Ню Йорк е архитектурна приказка. В последна сметка, това е град, който се гордее с някои от най-емблематичните структури в света, както и с милионите хора, които минават около тях и ги следят.

Някои от тях държат върха за най-високите в света, като 432 Park Avenue, който е най-високият жилищен небостъргач на планетата (макар че това скоро ще се промени), и One World Trade Center, който е най-високата постройка в Западното полукълбо.

И въпреки всичко Голямата ябълка скоро ще може да се похвали с още нещо - най-високата дървена конструкция в света.



Студиото на DFA, основано в Ню Йорк, неотдавна показа предложение за 217 метра високи дървени сглобяеми кули за наблюдаване в Сентръл парк в Ню Йорк.

Структурата ще бъде ситуирана в центъра на " Жаклин Кенеди Онасис " - изкуствено езеро от 106 акра, което съдържа един милиард галона нечиста вода (около 3.78 млн. литра).

Построен през 1862 година, язовирът понастоящем се употребява като ориентир за посетителите на парка. Проектът на DFA планува високи дървени кули с вятърна турбина с отвесна ос в центъра на резервоара.

Мощността, генерирана от турбината, ще бъде употребена за пречистване на водата в резервоара. От студиото твърдят, че дизайнът на структурата е грациозен, минималистичен и няма да хвърля огромна сянка.



Подобно на множеството неща в Ню Йорк, кулата ще има 17 метра необятна платформа за наблюдаване както за туристите, по този начин и за локалните поданици. Тя ще дава на посетителите 360-градусова панорама към града.

Според представители на архитектурната компания, този план има капацитета да се трансформира в модел за други градове, целящи да слеят екологичен план със съществуващата инфраструктура и да го въплътят в образа на града.
Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР