В Министерството на правосъдието има сигнали за разпродаване на имущество

...
В Министерството на правосъдието има сигнали за разпродаване на имущество
Коментари Харесай

Бюрото за защита разпродавало бронираните коли и застрашавало живота на свидетели |

В Министерството на правораздаването има сигнали за разпродаване на имущество на Бюрото за отбрана на очевидци - главно бронирани коли, а това може да заплаши живота на охраняваните , съобщи зам.-министърът на правораздаването Иван Демерджиев пред бТВ.

В момента Министерство на правосъдието няма надзор на този развой, тъй като материалната база към момента е на предписание на основния прокурор. Амбицията е прехвърлянето да стане преди крайния 3-месечен период, изясни заместникът на Янаки Стоилов.

По думите му няма заплаха за приключване на информация и пробив в сигурността, нито броя от 150 души на работа в бюрото ще бъде понижена. 

" Винаги съм се чудил дали прокуратурата, която е страна в процеса, е способна да охранява очевидците и дали това не основава заплаха за обективността на показанията ", уточни Демрджиев. 

Хората, които сега се охраняват, не са доста, само че точната численост не може да се каже, тъй като е класифицирана информация, изясни той.  

Не се е сбъднало предсказанието на основния прокурор Иван Гешев, че с прекачване на бюрото " защитата ще е смешна ", нито другото - че ще изоставен доста чиновници.

Ако някогашният длъжностен министър Кирил Петков има двойно поданство, ще бъде изваден от описите на претендентите за 47-о Народно заседание , стана ясно от думите на Демерджиев, само че той разполагал с информация единствено за българското му поданство.

Заместникът на Янаки Стоилов разяснява и статуса си във фейсбук, където написа във връзка прехвърлянето на Бюрото за отбрана следното: " Имам чудесни хрумвания - изповед, причестяване, бръснене и същински задания ", провокирал гърмеж на мнения. Зам.-министърът изясни, че ставало дума за смешка, също така не го е направил в качеството си на зам.-министър, а на частно лице. Постът символизирал  " протегната ръка " към чиновниците в бюрото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР