В Министерството на отбраната не е получавано предложение от Нидерландия

...
В Министерството на отбраната не е получавано предложение от Нидерландия
Коментари Харесай

МО няма оферта от Нидерландия за самолети F-16 срещу предоставяне на нашите МиГ-29 и Су-25 на Украйна

В Министерството на защитата не е получавано предложение от Нидерландия за даване на самолети F-16 MLU, при даване на МиГ-29 и Су-25 на Украйна ", обявиха от МО в отговор на питане за опцията за придобиване на Ф-16 от Нидерландия.

От ведомството допълват, че още през юни е изпратено писмо до Нидерландия за даване на F-16 MLU втора употреба за потребностите на Военновъздушните сили на България.

" Министерството на защитата преглежда всички вероятни варианти, в това число и тази ", декларират още от МО.

По-рано депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев заяви, че Нидерландия е подготвена да подари на България свои изтребители F-16, в случай че България даде досегашните си самолети руско произвеждане на Украйна.

" Нидерландия е подготвена да подари на България самолети F-16, в случай че се съгласим да предоставим нашите МиГ-29 и СУ-25 на Украйна. Сега остава служебното държавно управление да не губи време и да започва незабавно този развой, като показва, че в действителност мисли за модернизацията на армията ни, а не по какъв начин да обслужи Путин ", написа Мирчев в страницата си във фейсбук.

Новината на депутата Ивайло Мирчев бе доказана и от холандски изявления.

Правителството на Нидерландия обмисля да трансферира някои от непотребните си F-16 на съдружници от НАТО от Източна Европа, който пък да даде своите МиГ-29 на Украйна, написа списание EW Magazine. Един от основните претенденти би била България, сочи порталът Aviacionline defensa.

Според изданията виновните хора в страните, които имат МиГ-29, са били осведомени поверително.

Военновъздушни сили да даде своите самолети МиГ-29 и Су-25 на Украйна бе поискано още напролет, само че България отхвърли. Подобна скица да размени изтребителите си разгласи Полша. Словакия също даде изтребители от руско време.

България разполага с 15 изтребителя МиГ-29 и 12 бомбардировача Су-25.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР