В Министерство на правосъдието е сформирана работна група, която обсъжда

...
В Министерство на правосъдието е сформирана работна група, която обсъжда
Коментари Харесай

МП обмисля промени в единната система на съдилищата

В Министерство на правораздаването е образувана работна група, която разисква проблемите за това дали са нужни законодателни промени в региона на единната осведомителна система на съдилищата . Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова по време на присъединяване си в Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии в Народното събрание.

Темата за електронното правораздаване Министерство на правораздаването преглежда в посока и визия за по-добро правораздаване, по-бързо правораздаване и по-прозрачно правораздаване при цялостна гаранция на човешките права и свободни. Темата е дългогодишна в обществото и една от ограниченията, включена в обновената тактика за правосъдна промяна , изясни Йорданова.

Това, което Йорданова желае е, когато се приказва за е-правосъдие, би трябвало да се приказва освен за цифровизация, освен за програмен продукт и хардуер, а даже и единствено за смяна на процеси. Единната осведомителна система и единният портал за електронно правораздаване е огромният проблем, който се слага, само че и цифровизация на разнообразни производства. За да има цялостно електронно правораздаване, би трябвало да има смяна на съответните процеси и да бъдат направени, тъй че когато протичат другите правосъдни производства, да не нарушават правата на жителите , настоя правосъдният министър.

Тогава, когато е разработван единната осведомителна система на съдилищата, не се обхванати съставените елементи на спецификата на едно касационно произвеждане. Това, което направи Министерство на правосъдието е, че създали изследвания в практиката на Европейския съд по правата на индивида и напълно предстоящо практиката е напълно нищожна, уточни Йорданова.

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов съобщи, че неговата визия не се разграничава по нищо от визията на министър Надежда Йорданова, като двамата гледат в една посока за е-правосъдието . Е-правосъдието по никакъв метод не би трябвало да лимитира процесуални права, а жителите да запазят права си, сподели Божанов.
 Депутатите още веднъж закриха спецправосъдието на първо четене
Депутатите още веднъж закриха спецправосъдието на първо четене

Дани Каназирева: Не пипайте проведената престъпност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР