В миналото учени от Китай решиха, че първият динозавър с

...
В миналото учени от Китай решиха, че първият динозавър с
Коментари Харесай

Направиха нови разкрития за динозаврите

В предишното учени от Китай взеха решение, че първият динозавър с оперение е птерозавърът. Сега палеонтолози от Англия позволяват, че тези антични създания са били плешиви, написа " Популярная механика ". Ако догатката на английските експерти се окаже правилно, това значи, че перата са се появили 80 милиона години по-късно, в сравнение с се смяташе до момента, оповестява Българска телеграфна агенция.

Преди няколко години учени от университета в Нанцзин, Китай, откриват следи от разклонени влакна върху някои вкаменелости на птерозаври. Китайските учени вземат решение, че тези отпечатъци са удостоверение за " протоперата ", с които са били покрити античните летящи влечуги. Сега обаче двама английски палеонтолози - Дейв Мартил от университета на Портсмут и Дейвид Анвин от университета на Лестър настояват, че птерозаврите не са имали пера.

" Проучихме доказателствата, показани от нашите китайски сътрудници, и открихме измежду десетки вкаменелости единствено три мостри, на които се вижда една и съща разклонена конструкция, присъща за протоперата. Ние обаче не считаме, че в тази ситуация става въпрос за протопера. По-вероятно е това да са твърди нишки от вътрешната част на мембраната на крилото, а резултатът на разклоняване да е обвързван с разрушаването им ", изяснява Дейв Мартил.

Ученият добавя, че концепцията за пернатите птерозаври датира от 19-и век, когато науката е разполагала с нищожни палеонтологични доказателства. По думите му, с цел да се твърди с убеденост, че тези антични динозаври са били покрити с пера, са нужни по-солидни причини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР