В Международния ден на жената – 8 март, във втория

...
В Международния ден на жената – 8 март, във втория
Коментари Харесай

Дебат между дами за новия парламент

В Международния ден на дамата – 8 март, във втория избирателен спор на предаването „ Тази заран “ по bTV се изправиха пет дами – Деница Сачева от ГЕРБ, Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия, Искра Михайлова от Движение за права и свободи, Цецка Бачкова от „ Демократична България “ и Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън “.

Писмена покана за присъединяване в дебата беше отправена и към „ ИТН “. От партията на Слави Трифонов не получихме формален отвод, само че през днешния ден нямаме техен представител.

Основни цели

Деница Сачева (ГЕРБ ): „ Това, което имам намерение да работя в идващия парламент, е обвързвано още веднъж с политиките по заетостта и със общественото подкрепяне. Ще работя за напълно нов Кодекс на труда и Закон за поощряване на заетостта, както и за промяна в общественото подкрепяне и Кодекс за обществена поддръжка.

Що се отнася до изборния регион, от който ще бъда, целта е обвързван с просветителната инфраструктура на Добрич “.

Социалният министър Сачева от ГЕРБ разгласи, че от първия регистриран случай на ковид у нас тъкмо преди година държавното управление постоянно се е водило преди всичко от здравето и живота на хората.

„ Винаги сме се вслушвали в Националния действен щаб и в това, което споделят здравните експерти и сме се стремили да има баланс сред политическите, обществените, здравните и икономическите последици. Балансът ни дава опция доста по-леко да прекосяваме през рецесията от доста други страни “, съобщи представителката на ГЕРБ.

Искра Михайлова (ДПС) : „ Посланието на Движението за права и свободи е рестартиране на държавността. Държавност в центъра, на която е всеки един български жител. Всеки български жител да откри своите пътища за разцвет – за обучение, за развиване и за триумф “.

Михайлова подсети, че в Европа има критик и към Европейската комисия по отношение на процеса на договоряне на ваксини.

„ За страдание България е доста обратно в класацията на имунизацията, да не кажа на последно място и това е вследствие на небалансирани поръчки, непреценена обстановка и незавършена работа на национално равнище “, счита представителката на Движение за права и свободи.

Ирена Анастасова (БСП ): „ Моят професионален път е обвързван с образованието – то не е просто задача, то е смисълът на живота ми.

Това върших в 44-тия парламент, това ще върша и в 45-ия парламент, тъй като там има какво да създадем доста.

Нашата политика е с грижа към хората, тъй че всичко, което на вършим в политиката, ще бъде ориентирано към хората “.

Според Анастасова страната ни не е направила задоволително, с цел да имат хората свободен избор на ваксини против ковид.

„ Някои европейски страни демонстрираха, че подобен механизъм има и не разбираме оправданията на ръководещите, че Брюксел ни постанова нещо, че сделките са единствено с избрани компании, които бяха показани в Народното събрание “, разяснява тя.

Цецка Бачкова („ Демократична България “ ): „ Ние от „ Демократична България “ имаме към този момент в детайли написана стратегия за рационализация на страната и я представихме обществено.

Мая Манолова („ Изправи се! Мутри вън “ ): Ще създадем по този начин, че привилегиите на депутатите и министрите да бъдат отстранени, като първата стъпка е да ги свалим от служебните коли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР