В малкото дни, в които можех да се насладя на

...
В малкото дни, в които можех да се насладя на
Коментари Харесай

Studio More в Синеморец: Мястото, което ни позволява да работим и от морето

В дребното дни, в които можех да се насладя на морския бриз, стъпките в пясъка и игрите измежду вълните, трябваше да отстранявам и някакво време за работа. Някак не си представях да я правя, затворена в хотелска стая, изключително когато морето е единствено на ръка разстояние. Така се озовах в Studio More, коуъркинг пространство, и то в Синеморец, където не съм предполагала, че ще попадна навръх такова място. Така че, ако не ви се потегля от морето към момента, а работата ви разрешава тази подвижност, можете да действате тъкмо тук. Поне до края на септември.

Зад основаването стоят едни прелестни младежи – Стефка и приятелят й Явор . „ С него се познаваме към този момент 10 години и той искаше да си има споделено работно пространство – още преди въобще да се срещнем и преди да има такива на нашите ширини (тогава имаше единствено InitLab, който си беше котило на програмисти, а не напълно работно пространство за всеки) “, споделя Стефка. Търсенето им по този начин и не ги води на верните места и в последна сметка си наемат офис в коуъркинг места в София – първо в Soho, в този момент в. Свободата да работят откъдето си изискат обаче ги води преди 6 години в Синеморец, където пускат котва за цялостен цезон.



„ Първоначално работехме по питейни заведения и кафета, само че интернета беше сложен, масите неуместни за през целия ден и започнахме да се замисляме да създадем място за работа за нас и наши хора “, споделя още тя. На третото лято, откакто избират Синеморец за свое обичано място, намират една четирикрака дама в гората в Ахтопол, на която незабавно й допаднал техния метод на живот.

„ Така се сдобихме с куче, което за малко да кръстим Море (в последна сметка я кръстихме Варвара, а Море остана за име на коуъркинга). “ Покрай разходките с нея откриват и пространството, което в последна сметка през днешния ден е Studio More, а тогава било единствено един недодялан градеж, изоставен от 2009 година.



Интериорът вършат напълно сами, като им оказва помощ опита от работата по кафетата , тъй като доста им харесала опцията да работиш в разнообразни позиции и доста държали да има високи питейни заведения по прозорците, само че и ниски меки кресла, и пуфове, както и Пилатес топки, и несъмнено, офис столове.

„ Много е комфортно и несъмнено виждаме по какъв начин дели хората на два вида – едните си харесват място и си го декорират и населяват с всички сили, другите (като нас) заран обичат да седнат на ниско и да пият кафе, по обяд се покатерват на високите столове със сироп в ръка, а следобяд излизат на пуф или на възглавниците начело “, споделя още Стефка.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР