В малко очакван ход, шефът на облачното звено в Google

...
В малко очакван ход, шефът на облачното звено в Google
Коментари Харесай

Шефът на облачното звено в Google напуска поста си

В малко предстоящ ход, шефът на облачното звено в Гугъл Даян Грийн разгласи, че се отдръпва от поста си. Очаква се мястото ѝ да заеме дългогодишният чиновник и управител в Oracle Томас Кюрейн. Грийн ще извършва ролята си до януари, с цел да обезпечи плавното предаване на властта, написа тя в блог обява. Тя ще остане в борда на Alphabet, компанията-майка на Гугъл.

Бивш изпълнителен шеф на VMware, Грийн се причисли към Гугъл през 2015. Тя оказа помощ на Гугъл да насочи напъните си на полето на облака към огромния бизнес, обединявайки в общи предложения предложенията, идващи от Гугъл Cloud Platform, Гугъл Apps и G Suite, засилвайки по едно и също време с това маркетинговите политики на компанията и продажбите.

„Успяхме да развием Гугъл Cloud от двамата значими клиента и няколко стартъпа, които имаше към отдел, на който разчитат огромни компании от листата на Fortune 500 да разчитат на него“, написа Грийн в обявата във връзка напускането си.

Освен сериозната организация и усъвършенстване на облачните интервенции, Грийн оказва помощ и за консолидираното на системите за изкуствен интелект и машинно образование в облака на Гугъл, с което компанията получи опцията да се конкурира надеждно с огромния водач в клауд спектъра Amazon. Макар и към момента надалеч от AWS и Microsoft Azure, Гугъл Cloud показва всяка година резистентен напредък и развиване, изразяващо се в над 100% на годишна база.

Що се отнася до Кюрейн, той напусна Oracle предишния месец, откакто заема разнообразни постове в компанията от 1996 насам. За последно той извършва ролята на президент на продуктовото развиване, водещ софтуерната създаването и миграцията на интервенциите на компанията към облака. ZDNet привеждат, че причина за напускането на Кюрейн се е оказал Лари Елисън, шефът на Oracle, с който той влиза в конфликт. Кюрейн упорства Oracle да употребява AWS и Azure за софтуерните си интервенции, до момента в който Елисън упорства компанията да разчита на своята лична инфраструктура.

Самата Грийн счита да се заеме с образование, помагайки на дами с инженерна и софтуерна основа да ръководят свои лични бизнес планове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР