В малко очакван ход, Apple откри основния си ДБ софтуер

...
В малко очакван ход, Apple откри основния си ДБ софтуер
Коментари Харесай

Apple предостави за всички кода на FoundationDB

В малко предстоящ ход, Apple откри главния си Демократична България програмен продукт – FoundationDB. Платформата беше добита от американската компания преди три години и съставлява един от най- значимите планове на Apple, защото това е гръбнака на iCloud – FoundationDB съхранява и синхронизира данните на милионите консуматори на облака на Apple.

Ходът умерено може да бъде избран като „малко очакван“, защото когато получиха FoundationDB, Apple „затвори“ софтуера за ръководство на база данни, изтегляйки го от GitHub без предизвестие. „Да изтеглиш план с открит код, от който доста хора зависят си е безочливо поведение“, разяснява по това време сърдит разработчик.

Що се отнася до актуалното решение на компанията, то точните аргументи за връщането на достъпа до FoundationDB не са известни. Анализаторът от Constellation Research Холгер Мюлер допуска, че решението на Apple е предизвикано от желанието на компанията да подтикват повече разработчици да употребяват езика за програмиране Swift, криптографските им библиотеки и бенчмарк принадлежности. Самите Apple изясняват, че са уверени, че FoundationDB има всички благоприятни условия да се трансформира в основа на „следващото потомство от дистрибутирани бази данни“. От компанията напомнят, че FoundationDB е проведена към просто ядро с голям брой пластове, които са характерни за избрани видове данни и обособени модели за достъп. С откриването на достъпа до FoundationDB, Apple чака, че качеството и разнообразието от пластовете ще се разрасне бързо, което и ще докара до „екосистема от слоеве“, което от своя страна ще помогне за полезността на софтуера.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР