В магазин за чай в окръг Мънхай, провинция Юннан, докато

...
В магазин за чай в окръг Мънхай, провинция Юннан, докато
Коментари Харесай

Срещата на древния чай с младото поколение

В магазин за чай в окръг Мънхай, провинция Юннан, до момента в който родителите чакат на опашка, с цел да купят сладолед, сладкиш или кафе с усет на пуър (вид чай, който се създава в провинцията от векове), децата са очаровани от героите на Дисни - Мики Маус и Мулан, които им се усмихват от опаковките.

Уан Пънмин се дипломира неотдавна и се причислява към „ Taetea Group “, които са главен производител и снабдител на чай в Китай. Той изяснява, че техните чаени оферти са създадени деликатно и са ориентирани към по-младото потомство.

Уан Пънмин работи в отдела, който създава дизайна на опаковките, във фабриката на компанията в самостоятелния региона на етноса дай – Сишуанбанна. В изявление за организация „ Синхуа “ той изяснява, че сътрудниците му са най-вече младежи, които постоянно оферират новаторски концепции.



Сред разнообразието от ферментирал чай, обичайно създавания в Юннан пуър се е трансформирал във визитна картичка на провинцията, а младежите като Уан Пънмин са влели нова жизнеспособност в локалната чаена промишленост.

Според Шао Айдзю, заместник-генерален управител на „ Мънхай “, които са част от „ Taetea Group “, междинната възраст на техните чиновници е 35 години. „ От приватизирането ни през 2004 година всяка година набираме млади високообразовани чиновници “, споделя той.

Уан Пънмин, който е приключил образна връзка, е от град Пуър, родното място на чая пуър. Той израства в семейство, което изкарва прехраната си с развъждането на чай, и желанието му е след дипломирането да работи в тази промишленост.

Пън Лидзяо, който приключва Селскостопанския университет на Юннан в компетентност, обвързвана с чая, идва в компанията „ Мънхай “ поради обещаващите вероятности на тази промишленост. Относно това свое решение тя споделя, че в предишното не обичала да пие чай. „ През последните години обаче, с появяването на новите способи за пиенето на чай, доста марки станаха известни на пазара, като пуър има огромен капацитет за развиване. “

Шао Айдзю споделя, че делът на приключилите висше обучение в компанията към този момент е достигнал 40%. Освен това през последните години са наели доста специализанти, които са предложили редица нови хрумвания.

В единия завършек на работилницата се чува равномерното дрънкане на машината за сплескване на чай. „ Тази машина е особено проектирана за приготвянето на дребни кубчета чай пуър, които ние назоваваме „ дребни златни блокчета “, изяснява един от чиновниците Лиу Хун. Тя прибавя, че обичайно пуър се пресова в овална форма с закрепен размер и по-късно се изисква потреблението на специфични принадлежности за отчупването от питата на парче преди да се запари чая. За по-голямо улеснение на младото потомство обаче, „ Taetea “ предлага по-малки опаковки, като една от тях е задоволителна доза за кана чай. „ Този вид артикули вървят добре на пазара и тази година още веднъж чакаме по-големи продажби “, прибавя Лиу Хун.



От 2012 година „ Taetea “ е разкрила няколко чайни в огромните градове, като Шанхай, Гуанджоу и Кунмин, както и в Южна Корея, с концепцията да основат международна верига сходна на „ Старбъкс “. Тези съвременни заведения приближават обичайния чай до всекидневието на младите китайци.

В магазина на „ Taetea “ се предлага възхитителна гама от нови артикули с чай пуър – от млечен чай, сладоледи и сладкиши до чай на гранули и даже кафе, комбинирано с пуър. „ Младите хора играят съществена роля на днешния потребителски пазар “, изяснява Уан Пънмин. „ Връзката с тях е значим метод за съживяването на античния чай. “

„ Taetea Group “ не е сама в напъните да притегли младото потомство. Компанията „ Гаолуншан “ е построила парк за чаената просвета в гр. Тънчун, провинция Юннан, който включва места за къмпинг и зелени площи за туристите. Те оферират многообразие от артикули с чай пуър – от крем за ръце до еликсир за коса.

Според Ян Хуейю, която е чиновник в рекламния отдел на компанията, с цел да се притегли младото потомство, би трябвало да се отговори на техните разнородни условия. „ Представихме необятна гама от артикули, с цел да ги насърчим да включат чая пуър в всекидневието си, с вярата, че последователно ще го заобичат “, прибавя тя.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР