В Лондон малка група симпатизанти на палестинците се опита да

...
В Лондон малка група симпатизанти на палестинците се опита да
Коментари Харесай

Предотвратиха сблъсък в Лондон между симпатизанти на Израел и палестинците

В Лондон дребна група симпатизанти на палестинците се опита да се конфронтира с огромна произраелска проява, което докара до интервенция на полицията.

Голяма група произраелски стачкуващи се събраха в лондонския квартал Кенсингтън с развети израелски флагове и шумни викания. Бяха издигнати плакати с думите „ Освободете Газа от Хамас “ и „ Израел има право на самоотбрана “. Сред стачкуващите бе видян водачът на крайнодясното националистическо придвижване Английска лига за защита Томи Робинсън, чието същинско име, в действителност, е Стивън Яксли-Ленън.

Малка група хора, множеството от които с маски и качулки, се пробваха да обхванат в зоната на митинга с възгласи „ Свободна Палестина “ и потеглиха с развети палестински флагове да се конфронтират с произраелските стачкуващи.

Това наложи намесата на полицията, която ги в профил от региона.

Групичката обаче по-късно стартира да замеря с предмети служителите на реда и да скандира против произралските стачкуващи. Няколко души бяха отведени към паркираните наоколо полицейски коли.

След приключването на демонстрацията, няколко души от контрапротеста бяха видяни край намиращото се наоколо израелско посолство, което е строго охранявано.

От полицията обаче осведомиха, че всичко е минало без произшествия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР