В курорта „Албена“ планират преди началото на активния туристически сезон

...
В курорта „Албена“ планират преди началото на активния туристически сезон
Коментари Харесай

Ваксини за туризма: Работещите в „Албена“ вече се имунизират

В курорта „ Албена “ възнамеряват преди началото на дейния туристически сезон 70% от личния състав да бъдат ваксинирани. Затова в курорта ще отвори порти непрекъснат кабинет за имунизиране на работещите.

Едно от главните претенции на туристическия отрасъл беше предпочитано имунизиране на работещите в бранша.

В естествен сезон в курорта „ Албена “ работят към 2000 души, само че при сезон в пандемия се чака назначенията да стигнат към 1000.

„ Нямам съмнения дали да се имунизирам. Това би трябвало всички да го създадем като виновни хора и като работещи в туризма “, счита шеф на хотел, пристигнал да се ваксинира.

„ Днес приключва първият стадий от имунизирането на личния състав в „ Албена “. Повече от 100 индивида ще бъдат имунизирани с втора игла, а по-късно по график ще стартира имунизирането на целия личен състав. Нашата упоритост е до 15 юни повече от 60% от личния състав да бъде имунизиран “, изясни Маргита Тодорова – зам.-директор на курорта.

Според нея по този начин ще се обезпечи сигурността на гостите, което е значимо за естественото протичане на сезона.

„ Миналата година имаше заболели от личния състав, нито един от туристите не се разболя. За да избегнем тези проблеми подхващаме имунизацията – с изключение на здравето на личния състав, подсигуряваме и сигурността на нашите посетители “, добави Маргита Тодорова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР