В края на януари се предвижда всички парични преводи, които

...
В края на януари се предвижда всички парични преводи, които
Коментари Харесай

Получаваме пари по банка само за час

В края на януари се планува всички парични преводи, които физическите лица и компаниите правят между тях през банките в България, ще доближават до получателите си в границите на час. Това оповестяват за bTV от Българска народна банка.

Досега банкови разплащания през системата БИСЕРА6 се правят 3 пъти на ден, като според от това по кое време са подредени могат да доближат до получателя и на другия ден. Ако се желае обработка на превод до час, заплащането минава през системата RINGS, само че тази " бърза услуга " се таксува в допълнение.

Клиентските платежни нареждания към този момент ще се извършват 24 часа в денонощието през всички дни на годината, показват още от централната банка. Засега това няма да се отнася за заплащанията към бюджета.
В рамките на час:
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората ще получават заплатите в банковите си сметки единствено 10...

- ще се прави погашение на работни заплати, като всички служащи в границите на това време ще получават възнагражденията си;

- хазяин ще може да разполага в сметката си с превода, изработен от наемател;

- при спряна услуга от даден оператор и осъществяване на превод от клиент той ще може да получи по-бързо дължимата сума и услугата ще бъде възобновена;

- зареждане на сметка на непосредствен, прочут, роднина;

- заплащане на бизнеса към сътрудници, чиновници, снабдители.
Колко ще коства?

Въвеждането на кредитни преводи в левове по така наречен стандарт SEPA (Единната зона за заплащания в евро) не се чака да усили таксите, заплащани от доставчиците на платежни услуги на БОРИКА.

Все отново крайните такси, които потребителите и бизнесът заплащат за осъществяване на платежни интервенции, зависят от ценовите политики и бизнес моделите, прилагани от банките и другите снабдители на платежни услуги.
Ползите

Незабавните заплащания ще покачат сигурността и доверието в бизнес връзките. Те ще улеснят онлайн търговията като ще дадат опция при заплащане с банкова карта изпращането на стоката да стане незабавно след приемане на парите, показват от Българска народна банка.

Основната изгода за търговците от системата за незабавни заплащания е бързината при разплащанията. Ползите за банките са привличане на клиенти посредством даване на бързи и новаторски услуги и възстановяване на потребителското прекарване, както и улеснение на процеса на прекосяване към еврото в бъдеще.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР