В края на пролетта и началото на лятото най-актуални са

...
В края на пролетта и началото на лятото най-актуални са
Коментари Харесай

Ето най-опасната храна през лятото. Говори Кантарджиев

В края на пролетта и началото на лятото най-актуални са риновирусите. Това изясни в ефира на „ Здравей, България ” по Нова тв проф. Тодор Кантарджие.

При децата протичат с тежка хрема и температура, а при възрастните – със загуба на сили, хрема, засягат се дихателните пътища.

Професор Кантарджиев акцентира, че като превантивна мярка хората би трябвало постоянно да си мият ръцете. Освен това мокрите кърпички не би трябвало да са със алкохол, а с хлорхексидин.

Относно новите разновидности на Омикрон, проф. Кантарджиев сподели, че в Португалия е засечена нова разновидност на Омикрона.

„ Големите производители започнаха да вършат ваксини против тези разновидности. Ако се появят за Европа, ще се появят и за България, евентуално есента ”, сподели Кантарджиев.

Печеното пиле става рискова храна през лятото, в случай че стои четири часа в стаята. За храните от растителен генезис няма проблем, само че с тези от животинския – мляко, яйца, месо, би трябвало да се внимава и  винаги да са в хладилника.

Преди 30 години започнаха да поставят консерванти в месата и това се отрази на бактериите по червата, които са 10 пъти повече от нашите лични кафези. Затова е хубаво да се поемат пробиотици, само че не дълготрайно време. Хубаво да са подбрани и да са естествени микроби. Това сподели по Нова Тв проф. Тодор Кантарджиев. 

Относно разновидностите на Омикрон, има две компании, които към този момент вършат нови РНК-ваксини и когато дойдат в Европа, ще дойдат и България. Очаквам това да стане наесен, когато всеки ще може да си сложи трета или четвърта доза, с цел да сме спокойни през зимата. Затова в този момент хората, които не са имунизирани, бабите и дядовците дето се криха две години, хубаво е да ги убедим да се имунизират, добави проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР