В края на миналата седмица Google анонсира придобиването на Xively

...
В края на миналата седмица Google анонсира придобиването на Xively
Коментари Харесай

Google засилва амбициите си в IoT сегмента

В края на предходната седмица Гугъл анонсира придобиването на Xively от LogMeIn. Сделката ще подкрепи на напъните на Гугъл да се нарежда по-добре на полето на „Интернет на вещите“, защото Xively са основатели на лична IoT платформа. Сделката се прави оценка на $50 милиона и с изключение на технология ще завоюва за Гугъл и 45 квалифицирани IoT експерта. Очаква се технологията на Xively да бъде интегрирана в Гугъл Cloud IoT Core, изцяло управляема услуга, позволяваща лесното и несъмнено свързване, ръководство и зареждане с данни от разпръснати световно разпръснати устройства. Услугата се намира в бета стадий на предложение и беше показана през май предходната година.

Xively ще помогне с доставката на платформата си за гъвкаво ръководство на устройства и продан на известия, която към този момент ще може да се възползва от удобствата и сигурността, представяни от облака на Гугъл.

„С прибавянето на гъвкавата и подготвена за предприятието IoT платформа, ние може да ускорим графика на клиентите ни от визия към краен артикул, с цел да изградят обвързвания си бизнес“, споделя Антони Пасмарс от Гугъл Cloud IoT звеното.

Сделката се възприема извънредно добре от анализатори и експерти. Освен, че към този момент сходно на Microsoft и Amazon, компанията ще може да включи в облачното си портфолио и IoT предложения, Гугъл притегля и клиенти. От друга страна бива подчертана компликацията да се откри нужната синергия на обичайния бизнес с IoT, която се следи в тази ситуация с LogMeIn, които в обособена обява споделят, че със сключването на договорката се отбелязва напускането на компанията на IoT сегмента.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР