В края на мандата си всеки кмет е длъжен да

...
В края на мандата си всеки кмет е длъжен да
Коментари Харесай

Огнян Ценков говори пред жители на „Плиска” и „Строител във Видин

В края на мандата си всеки кмет е задължен да даде доклад за свършеното. Удовлетворен съм, че през тези 4 години с поддръжката на държавната власт, ние, жителите на община Видин извървяхме един не лек, само че сполучлив път и стъпихме върху здрава основа, с цел да надграждаме постигнатото.

Това сподели претендентът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков, който дружно с претендентите за общински съветници на партията Веселка Асенова, Анна Маринова, Десислава Димитрова, Венци Пасков, Петър Митев, Калин Каменов, Марин Маринов, Иван Цолов, Стефан Ванчев, Петър Петров, и Венцислав Боянов разговаряха с поданици на видинските квартали „ Плиска ” и „ Строител ”.  

Ценков уточни, че през мандата е обърнато съществено внимание на възстановяване на виталната среда. Извършени са поправки на улици, които не са били ремонтирани повече от 30-40 години, поправки на учебни заведения, читалища и кметства. „ Обърнахме особено внимание на обществените действия. Неслучайно през 2016 година Община Видин получи премия за интензивно и дейно партньорство с неправителствения бранш ”, сподели Огнян Ценков. Кандидатът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ се спря и на постигнатите резултати в областта на образованието, както и на богатия културен календар на общината. „ Нашата културна стратегия включва разнородни събития с районен, народен и интернационален темперамент. Гордея се, че поставихме основите  на нов фестивал – за опера и балет, който има към този момент три издания ”, акцентира Ценков. Кандидатът за кмет на община Видин подчертава и върху напъните на Общината за подкрепяне и развиване на спорта. „ Радвам се, че тук - в закритата лекоатлетическа писта, има представители на доста спортни клубове, има първенци, донесли популярност на видинския спорт. През тези 4 години работихме дружно за развиването на спорта, а десетките медали и оценки, извоювани от нашите спортисти, са индикатор, че добре сме си свършили работата ”, сподели Ценков. Той акцентира, че Общината е изпълнила на 100 % уговорката си по повод изплащането на дотацията за спортните клубове, заложена в бюджета на Община Видин. „ За пръв път от 10 година ние действително изплащахме на клубовете гласуваната в бюджета сума за спорт. Спортните клубове употребяват изцяло гратис общинската спортна база, като Общината поема и разноските за ток, вода и други консумативи. Въпреки тежката финансова рецесия, в която бяхме, откупихме онази част от Гребната база, която бе частна благосъстоятелност и направихме ремонт на това неповторимо оборудване, какъвто не беше юридически от 50 година ”, напомни претендентът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков. Той бе безапелационен, че в случай че видинчани му гласоподават доверие за втори кметски мандат, спортът ще продължи да бъде измежду целите в развиването на община Видин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР