В края на февруари Доналд Тръмп обяви, че смята да

...
В края на февруари Доналд Тръмп обяви, че смята да
Коментари Харесай

Катастрофа. Лоша новина за Доналд Тръмп

В края на февруари Доналд Тръмп разгласи, че счита да започва гражданска война в обществените мрежи, която обаче надалеч не съумя да оправдае упованията.

Truth Social - обществената мрежа на някогашния президент, публично отвори порти за консуматори на 21 февруари. Денят напълно не е инцидентен - тогава в Съединени американски щати се чества Денят на президентите. Шест седмици по-късно обаче проблемите на платформата наподобяват доста повече, в сравнение с решенията, които предлага.  

На първо място огромният проблем на Truth Social е какъв брой доста наподобява на Twitter - обществената мрежа, която допреди година беше обичана на Тръмп и след офанзивата над Капитолия го изгони до живот. Експертите показват, че с изключение на забележимите образни и цветови прилики в интерфейса и дизайна на двете платформи, самите кодове и логаритми на Truth Social са като копирани от доста по-големите им съперници от Twitter.

Сериозен проблем на Truth Social остава и прекомерно лимитираният кръг консуматори, до които приложението на някогашния президент е налично. Смартфоните и таблетите, опериращи с Android, нямат достъп до обществената мрежа на Тръмп, също така то е недостъпно и през уеб браузъри от настолен компютър или преносим компютър. Така на процедура само потребителите на смарт телефони и таблети на Apple имат достъп до платформата.

Въпреки положителния старт в първата седмица на платформата сред 21 и 28 февруари, когато Truth Social беше едно от 10-те най-изтеглени приложения във виртуалния магазин App Store на Applе, огромна част от потребителите не съумяват и досега да се записват.

Хора от екипа на Тръмп още в края на февруари оповестиха, че обществената мрежа до дни ще реши настоящите проблеми със основаването на нови профили. Шест седмици по-късно близо милион и половина души към момента чакат в лист за регистрация. Към 5 април чакащите консуматори за основаване на профил са 1 419 631.

Но даже и потребителите, които са съумели да се записват, са съществено недоволни от обществената мрежа на някогашния президент. Редица знакови републиканци и представители на дясното крило (към които Truth Social главно се цели) към момента нямат профили. Дори самият Тръмп не употребява личната си платформа, като за 6 седмици има едвам една обява - в първия ден от старта на обществената мрежа, с която просто приветства почитателите си.

Според данните от App Store на Applе, след първичната нервност през първите 7 дни, през последните 2 седмици изтеглянията на Truth Social са паднали с цели 95%. Освен това, платформата на практика не генерира и интерес от страна на рекламодателите. Дори по този начин наречената в Съединени американски щати „ медийна машина “ на Тръмп като че ли не припознава Truth Social.

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР