В ковид имаше нещо положително, той се яви като стрес

...
В ковид имаше нещо положително, той се яви като стрес
Коментари Харесай

Драма! Доц. Кунчев призна коя е най-страшната нощ

В коронавирус имаше нещо позитивно, той се яви като стрес теста при банките. Показа като на картинка всички негативни и позитивни страни на системата. За страдание, слабите бяха повече. И в случай че в този момент не си създадем изводите, рискуваме същите неточности. Това сподели в изявление за " " основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. 

" Прогнозите при този вирус не работят. Генералната наклонност обаче ще бъде спазена. Просто в интерес на този вирус е да не бъде толкоз нападателен и рисков. Неговото преимущество е да заразява елементарно и да минава леко ", добави той. 
-->
Този бърнаут синдром, за който толкоз съм чел, само че не имах вяра в него, очевидно съществува. Човек се срутва физически и душевен. Нито ти се прави нещо, нито си дееспособен. Напрегнат си, не спиш добре. И то не когато е мъчно, а когато се отпуснеш! Нещата обаче отминават и нека имаме спокойни 2-3 години, с цел да си оправим системата.

На доста хора в този момент им е елементарно да дават ум. Направихме и неточности, само че колкото и нескромно да звучи - страната се оправи относително добре. Разбира се, можехме да спасим много животи, в случай че бяхме постигнали повече имунизационно покритие. Но като видях какво претърпяха Италия, Испания, Съединени американски щати, Англия даже, при нас беше относително обичайно.

Една вечер посред панд​емията от коронавирус потегли и всеобщ боязън от радиация. Трябваше по нощите военачалник Мутафчийски да излиза и да дава брифинг, че е подправена информация. 

Разбирам хората, стават подозрителни, когато им кажеш, че при грипа всяка година излиза нов вариант и би трябвало нова ваксина. Но в действителност имунизацията е значима и за коронавирус, и за грип при рисковите групи. Радостно е, че много компании създават комбинирани ваксини и за двата вируса.

 Хората би трябвало да бъдат спокойни. България има стратегия за гратис имунизиране против грип за хората над 65 години. От тази седмица към този момент се популяризира имунизацията. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР