В контекста на предстоящото Председателство на ЕС България инициира намаляването

...
В контекста на предстоящото Председателство на ЕС България инициира намаляването
Коментари Харесай

България иска намаляване на цените на роуминга със Западните Балкани

В подтекста на идното Председателство на Европейски Съюз България инициира намаляването на цените на диалозите с мобилните компании от страните от Западните Балкани. Предвижда се до месец да бъде подписан Меморандум на равнище държавно управление за отпадане на таксите за роуминг, а по-късно и мобилните оператори да подпишат съглашението. Предвижда се това да се случи до края на годината. Но каква е процедурата на процедура и ще бъде ли належащо по-дълго време? Реалистично ли е това да се случи до края на годината?

По принцип цените на диалозите със страните от Западните Балкани са в регламента за роуминг и абонаментния проект, който всеки консуматор е подписал с мобилната компания. 

Налагането на роуминг услугата за страните от Европейски Съюз лишава близо 10 години. Първоначално роумингът е трябвало да отпадне през 2015 година, а на процедура това се случва през тази година. Това демонстрира че процедурата е мудна и изисква време, сподели ръководителят на Комисията за контролиране на известията Веселин Божков

Още по тематиката чуйте от репортажа на Надежда Николова в звуковия файл.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР