В контакт съм с испанския главен прокурор, който се занимаваше

...
В контакт съм с испанския главен прокурор, който се занимаваше
Коментари Харесай

Елена Йончева с ключови думи за Барселонагейт

" В контакт съм с испанския основен прокурор, който се занимаваше със случая " Барселонагейт ". Няколко пъти приказвах с него и разменяхме публична преписка. От него получихме информация, че делото не е прекъснато в Испания, а е трансферирано към българската прокуратура, тъй като тя е споделила, че е по-напреднала по това следствие. Изпратих въпрос към испанския основен прокурор дали, в случай че прокуратурата в България продължи толкоз постепенно да проверява, дали испанската няма да се включи на някакъв стадий. Не мисля, че ще оставим тези въпроси без отговор ".

Това сподели пред БНР Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите/БСП, член на мониторинговата група LIBE, която във вторник (13 юни) на изключително съвещание ще изслуша основния прокурор Иван Гешев по отношение на " Барселонагейт ".
-->
Заседанието ще е закрито, такава е практиката на групата LIBE, посочи тя.

" България е под наблюдението на тази група още от лятото на 2020 година Тогава Бойко Борисов, като министър председател на страната, е канен 2 пъти за чуване, само че и двата пъти изпраща министри, които да го съставляват.... Интересът от страна на Екологичен потенциал не е от в този момент ", изясни евродепутатката.

Елена Йончева напомни, че с резолюция на Екологичен потенциал към този момент е регистрирано, че България има проблем с върховенството на закона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР