В конфликта кой ще управлява Борисов или Радев, отговорът е

...
В конфликта кой ще управлява Борисов или Радев, отговорът е
Коментари Харесай

Харалан Александров каза кой ще управлява

В спора кой ще ръководи Борисов или Радев, отговорът е Корнелия Нинова. Това сподели в разбор за предаването „ Беновска пита ” на Канал 3 общественият антрополог Харалан Александров. Той е политологът доцент Татяна Буруджиева разясниха обстановката в страната.

" Процесите на прегрупиране са факт, живяхме във времена на доминация на ГЕРБ, опозицията не беше в добра кондиция, нуждата от наличие на несъгласни съвсем изсмука президента Радев и той влезе в тази роля. Нинова дава всички изгледи да поеме мощна опозиционна роля, което ще даде съображение на президента да се прибере. Сега Радев е освободен от нуждата да бъде водач на опозиционното мнение ”, съобщи Харалан Александров.

" Всеки, който се има за демократ, би трябвало да спре да указва на другите какво да вършат. Най-бързият и добър метод да докажеш, че си воин е да имаш зложелател. В момента, в който не сработва тази скица, се търси идващ зложелател ”, сподели Буруджиева. И добави: „ Огромната част от българите седят пред тв приемниците и не са толкоз разграничени. ".

" Протестиращите избраха да стартират и да стачкуват тъкмо сред двете институции – Министерски съвет и президентството. Институцията дава опция всеки президент да вкара в нея собствен смисъл. Самата концепция за разбирането на тази институция води до съответните дейности и позициониране. Когато главната ти функционалност е да олицетворяваш народа, всеки президент преценя по какъв начин да го направи ", разяснява още политологът.

" Нямаше нито един президент до този миг, който да не влезе в спор с изпълнителната власт, всеки влизаше. Президентът напълно не е без власт, както се приказва, изпълнителната власт е лишена от опция да претендира за доверие, като няма мажоритарен избор ", добави Буруджиева.

" В момента е доста хейтърска обстановката, каквото и да кажат, се намират групи, които да подлагат на критика. Има псевдоусещане за цялостна независимост, която е в границите на свободия, няма почитание на достолепието на другия. Всеки счита, че може да написа и разяснява всичко, познава или не ", приключи тя.

" Критерият за обективност е дали подкрепяш позицията на произнасящият се, пробва се да се откри монопол върху истината. Това се назовава тоталитарно положение на мозъка, където не е позволена друга позиция. Лагерите се опълчват един против различен и в случай че се опитваш да имаш уравновесена позиция и двете страни те атакуват ", съобщи от своя страна Харалан Александров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР