В коментар за КМГ експертът по международни отношения и китаист

...
В коментар за КМГ експертът по международни отношения и китаист
Коментари Харесай

Иолина Василева: Огромното пространство на китайския потребителски пазар

В коментар за КМГ специалистът по интернационалните връзки и китаист Иолина Василева се стопира на възстановяване живота и благосъстоянието на хората в Китай, което води от своя страна и до повишение на потреблението, а от икономическа позиция нацията минава от експортно насочен модел на стопанската система към модел основан главно на ползване и външни вложения.

„ Благосъстоянието и щастието на хората в Китай са една от главните цели на икономическото развиване на страната и една от главните философии за развиване, прилагани от китайския президент Си Дзинпин ”, с тези думи българският международник стартира коментара си, като изяснява, че част от поставените от китайския началник и  изпълнени задачи  са  свързани с  сполучливо интегрираните системи за политиките за претовареност в градските и селските региони на страната,както и слагане началото на унищожаване на институционалните и политическите бариери, които попречват потока на работна ръка и основават неоправдани ограничавания. Благодарение на сполучливите политики на Си Дзинпин и продължаващия стопански напредък, заетостта измежду китайския народ остава постоянна, а хората стават все по-заможни, безапелационна е тя. По-нататък госпожа Василева напомня, че през последните 10 години, годишният приход на глава от популацията в Китай се е нараснал повече от два пъти. „ Президентът Си постоянно показва, че благосъстоянието на хората в Китай е от решаващо значение за напредъка на общия разцвет и построяването на първокачествен живот, а партийните комитети и държавното управление на всички равнища би трябвало да се стремят да извършват тези задания, с цел да се доближат съответни и сполучливи резултати ”.

Днес от икономическа позиция нацията минава от експортно насочен модел на стопанска система към модел основан главно на ползване и външни вложения, разяснява тя и показва, че в  разнообразния потребителски пейзаж на Китай съжителстват няколко комплицирани и разнообразни стопански действителности, предлагащи динамичност от първокласни, общоприети и икономични сегменти. Китай претърпява бързо икономическо развиване, което оформя желанията, стремежите и покупателната дарба на популацията, а разрастването на междинната и богата класа, с повишен наличен приход, води до търсене на артикули от висок клас, дизайнерски и интернационалните марки и артикули, които да символизират характерност, модерност, статус и триумф.

„ Платформите за електронна търговия и обществените медии в страната, играят основна роля на пазара на потребителски артикули, а интернационалните марки от ден на ден се приспособяват и приспособяват своите оферти към китайските културни желания ”,  изяснява госпожа Василева.

Тя прави и някои прогнози, като се стопира на упованията Китай да бъде най-големия пазар на първокласни артикули през 2025 година, основано на данни от 2021 година, когато повече от една пета от международните потребителски разноски за първокласни артикули са били в Китай. Вътрешните продажби на първокласни артикули в континенталната част на Китай на годишна база са близо 74,4 милиарда $ през 2021 година.

В Китай съществува забележителна част от потребителската база, която гравитира към общоприетия сегмент артикули и услуги, които оферират досегаемост, само че и положително качество. Потребителските качества на популацията порастват и хората към този момент не избират да закупят най-евтината или най-достъпната стока. Очертаващата се междинна класа избира салдото сред качество и доходност и даже в разгара на пандемията Ковид-19 преди няколко години, китайската стопанска система регистрира напредък и позитивен напредък с помощта на взетите редица ограничения от страна на държавното управление за подкрепяне на стопанската система като някои данъчни облекчения. Китайското държавно управление дефинира междинната класа като жители, които печелят сред 7 200 и 62 500 $ годишно..

Не на последно място, специалистът се стопира и на сензитивната тематика за цените на някои артикули, към които потребителите имат афинитет. „ Навигирането в рестриктивните мерки на икономичния сегмент  дава отговор на потребностите на сензитивните към цените консуматори, които дават приоритет на достъпността пред високото качество. Този сегмент играе значима роля за обезпечаване на достъп до бюджетни услуги и артикули от първа нужда. Много локални и районни марки преобладават в този дял от пазара в Китай, трансформирайки го в цифрово приобщаващ, с помощта на разнообразието от онлайн платформи  и цифрово обслужване, което се предлага ”, споделя тя.

Очаква се Китай и Индия да бъдат двата най-големи източника на нови консуматори -  част от междинната класа през 2024 година, като двете страни ще допринесат за това с нови над 60 милиона души общо избавени от бедността. Грандиозно достижение на Китай е, че в страната крайната беднотия и дълбока бедност е изцяло изкоренена. Според оценки на Световната банка през миналите малко над 40 години към 850 милиона души в Китай са прекрачили прага на бедността от 1,9 $ разноски дневно на човек.

Като една от най-бързо разрастващите се стопански системи в света, страната осъзнава значимата роля на междинната класа в стимулирането на общото държавно икономическо развиване и обществена непоклатимост. В петгодишния проект за 2021-2025 година, президентът Си Дзинпин пое явен ангажимент за политики на подкрепяне и доста увеличение на хората със междинни приходи в страната, като крайният резултат от подхванатите ограничения ще бъде забележим през 2035 година.

Добрата инфраструктура и положителния стандарт на живот в окръжните китайски градове са значим държавен приоритет, защото те са основата за възстановяване на стопанската система в страната и са основен мотор на вътрешното потребителско търсене. По-доброто обучение и достъпността му са различен инструмент за повишение на % на междинната класа, по тази причина държавното управление е в развой на използване на разнообразни стратегии и начинания, ориентирани към качествено обучение и професионално образование. Повишаването на виталния стандарт значи повече хора да наемат по-високо дипломиран личен състав и да се оферират по-високо платени работни места.

В края на коментара, българският експерт-международник прави извода, че многообразието на стандарти в Китай акцентира комплицираното консуматорско общество на страната, завършено от фактори като урбанизация, миграция, човешки запас, софтуерен прогрес и културна динамичност. Интегрирането на разнообразни технологии и улеснения в всекидневието на хората в Китай оказва въздействие върху покупателното държание във всички стопански сегменти, а държавните начинания ориентирани към облекчение на бедността и стимулиране на икономическото развиване, играят значима роля в пейзажа на китайския потребителски пазар.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед514460Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед145286Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед26319Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед21142Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед28271Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед514460Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166014Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед145286Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед132837Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед129870Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР