В коментар по повод неререализирания първи проучвателен мандат за сформиране

...
В коментар по повод неререализирания първи проучвателен мандат за сформиране
Коментари Харесай

Радев: ГЕРБ заложи на амнезията след 12 години управление

В коментар във връзка неререализирания първи изследователски мандат за съставяне на държавно управление и проектокабинетът " Габровски ", препоръчан от номинирания за министър председател от ГЕРБ-СДС и отритнат от Народното събрание през днешния ден, президентът Румен Радев сподели, че съгласно него партията е заложила на амнезията след 12 години ръководство. Държавният глава съобщи това на влизане за срещата на високо ниво Европейски Съюз - АСЕАН в Брюксел.

Запитан по какъв начин ще разяснява изказванията на част от опозицията, че това държавно управление е било тристранна коалиция сред него, Борисов и Пеевски, той отговори: " Не се меся в състава на непознати държавни управления, нито дължа някакви пояснения. Ако това е логиката, не е неприятно човек първо да се замисли за думите, които произнася. По тази логичност - от постоянното държавно управление на господин Петков има министър, който е министър и в държавното управление на Габровски, това значи ли, че това е държавно управление, по какъв начин го казахте: Борисов, Петков, Пеевски и така нататък

По мотив наложеното от него несъгласие върху Изборния кодекс президентът акцентира, че машинното гласоподаване е преодоляло недействителните бюлетини и доста е понижило следения избор. Този кодекс позволява и разкриването на тайната на вота, сподели президентът:

" Машинното гласоподаване преодоля един от огромните дефекти на нашия избирателен развой - недействителните бюлетини. Спомогна доста да се понижи и следеният избор. Затова не мога да приема, че с този закон на процедура се трансформира характерността на машинното гласоподаване.То към този момент не е опция на гласуването с хартиена бюлетина, на процедура е също гласоподаване с хартиена бюлетина, единствено че тя не е отпечатана към този момент от печатницата на Българска народна банка, а от принтера на машината. Не мога да приема, че слагат партиите при разнообразни условия - т.е. единствено над 4%, които са преодолели бариерата, имат достъп до машинния код. Този закон позволява и откриване на тайната на вота. Нека си представим, че в една секция единствено един от гласоподавателите гласоподава с машина или с хартиена бюлетина. Възможна ли е тази догадка? Възможна е. Това значи, че тайната на неговия избор ще бъде разкрита. Не мога също по този начин да позволи, че се стеснява присъединяване на организацията на българите зад граница в изборния развой с този закон. И най-много, че от нашия юридически мир изчезва понятието отдалечено електронно гласоподаване. То беше задраскано ", разяснява Ручен Радев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР