В Китай загина 26-годишния Ву Йонгнинг, който стана популярен в

...
В Китай загина 26-годишния Ву Йонгнинг, който стана популярен в
Коментари Харесай

Загина един от известните катерачи на високи сгради в Китай

В Китай почина 26-годишния Ву Йонгнинг, който стана известен в страната с модата да се катери на високи здания като небостъргачи и да се снима на тях в къси видеоклипове, оповестени в обществените мрежи.

Той е паднал от 62-етажна постройка в град Чангша, предава Би Би Си. Китайски медии оповестяват, че младежът е взел участие в предизвикателство без защитна екипировка, с цел да завоюва огромна парична премия, равняваща се на към 11 000 паунда. Връчаващият премия остава неизвестен. 

Неговите фенове в обществената мрежа Weibo почнали да се тревожат, когато спрял да разгласява през ноември. Мъжът е умрял на 8 ноември. Твърди се, че повода за присъединяване му в надпреварата била, че с парите желал да направи сватбата си и да помогне в лекуване на болната си майка. 

Т.нар. мода " рууфтопинг " ( " rooftopping " ) по света е да се катерят доста високи здания без никакви защитни уреди. Тя стана доста известна в последните години, макар многократните предизвестия към младежите за заплахите от нея и припомнянето, че не си коства да се взе участие в такова нещо. 

В изявленията си по-рано младият китаец предупреждавал феновете да не следват образеца му и припомнял, че има опит в каскади за телевизионни и кино продукции. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР