В Китай протестират срещу строгата политика за нулев Ковид. Забележително

...
В Китай протестират срещу строгата политика за нулев Ковид. Забележително
Коментари Харесай

Си Дзинпин се видя в чудо. В Китай се случва нещо нечувано

В Китай стачкуват против строгата политика за нулев Ковид. Забележително е, че към този момент има претенции и за оставката на държавния и партиен водач Си - нещо, което се смяташе за изцяло невероятно в страна като Китай.

В Шанхай стартира нещо, което през миналата нощ последователно прерасна в исторически митинги, предава " Факти ". Между среднощ и четири часа сутринта на едно кръстовище в Шанхай се събраха към 1000 души, с цел да почетат паметта на починалите при пожар в многоетажна постройка в Урумчи. Това възпоменание последователно се трансформира в митинг против строгите ограничения, признати от държавната власт за ограничение на пандемията от ковид в Китай.
-->
Хората настояха за независимост и преустановяване на локдауните, като този в Урумчи, който продължава към този момент повече от 100 дни. Във видеоклипове, които се популяризират в мрежите, те даже приканиха китайския държавен и партиен водач Си Дзинпин да подаде оставка.

Подобни митинги и намерено сериозни изявления против държавния и партиен водач са нечувани. В Китай няма независимост на мненията и независимост на печата. Много хора даже не смеят да произнесат името на Си Дзинпин.

През нощта спорадични митинги против ограниченията за ограничение на ковид е имало и в други градове на Китай. В столицата Пекин жителите на някои жилищни блокове се опълчиха на насилственото им затваряне. В град Нанкин, в източната част на страната, студенти стачкуваха в университетското градче. В китайските обществени мрежи непрекъснато се показваха видеоклипове от тези митинги, които цензурата изтриваше в рамките единствено на няколко минути.

В Нанкин, както и на други места, хората носели със себе си бял лист хартия, което очевидно е било знак за безмълвен митинг против цензурата. В същото време бялото е и цветът на траура в Китай.

В Урумчи, столицата на китайския район Синдзян, при пожар във висока постройка в четвъртък починаха 10 души. Хората упрекват за гибелта им ограниченията за локдаун, при които блокираните пътища са попречили избавителните работи на пожарникарите.

За четвърти следващ ден Китай регистрира дневен връх по брой на нови инфектирани от началото на пандемията. Според данните сега има 39 791 нови случая на Ковид-19. Държавното управление на Китай продължава да се придържа към строга политика на " нулев Ковид ".

За тази цел управляващите затварят хората в къщите и жилищата им, без право да ги напущат. Има всеобщи проби, ограничавания за овакантяване на страната и забрани за пътешестване. Китай към този момент не планува разхлабване на рестриктивните мерки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР