В късното си видеообръщение президентът Зеленски заяви, че боевете в

...
В късното си видеообръщение президентът Зеленски заяви, че боевете в
Коментари Харесай

Зеленски: Русия устрои фарс в Донбас. Украйна ще си върне своето – и на изток, и на юг

В късното си видеообръщение президентът Зеленски съобщи, че боевете в град Лиман не престават, само че украинското знаме към този момент се вее в града и даде обещание, че украинците ще отвоюват завзетите територии:

 

„ Русия устрои фарс в Донбас. Абсолютен фарс, който искаше да показа за референдум. Правиха някакви представления, водиха хора с автомати по домовете, носиха хартийки, пропагандаторите снимаха всичко това в тази част на Донбас, която управляват, а в този момент там е украинският байрак. За седмица украинските флагове се усилиха, а след още една ще бъдат даже повече. Украйна ще си върне своето – и на изток, и на юг “.  

 

Украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр също съобщи, че обстановката в Лиман остава комплицирана. Тя прикани хората да не разгласяват нищо в обществените мрежи, като акцентира, че военните ще оповестят, когато има вести.

 

По-рано съветското министерство на защитата разгласи, че изтегля войските си от Лиман поради „ заплахата от обграждане на съюзническите войски “. Отвоюването на Лиман е от стратегическо значение за Украйна. Градът беше употребен като логистичен център от Русия и може да даде на украинските войски достъп до повече територии в районите на Донецк и Луганск.

 

Междувременно генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси заяви, че чака да замине за Киев и Москва идната седмица. Посещението е обвързвано с продължаващите старания за основаване на зона за сигурност към Запорожката атомна централа.

 

Гроси разяснява и задържането на шефа на оборудването Игор Мурашов от страна на съветските управляващи, като го дефинира като причина за угриженост. Според съветската страна Мурашов е бил арестуван краткотрайно, с цел да бъде разпитан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР