В картата, публикувана от платформата Zap-Map се виждат 8471 електрически

...
В картата, публикувана от платформата Zap-Map се виждат 8471 електрически
Коментари Харесай

В Британия зарядните станции вече са повече от бензиностанциите

В картата, оповестена от платформата Zap-Map се виждат 8471 електрически зарядни станции с сбор зарядни точки 13 613. Обикновените бензиностанции за бензин и дизелово гориво с страната са 8400, и стават все по-малко.

През изтеклата една година във Англия се следи значителен растеж от 57% на публичните зарядни станции с електрически автомобили. Те към този момент могат да се видят във всички ъгълчета на страната.

Разширяващата се зарядна мрежа се поддържа и от държавната политика, задачата на която е електрифицирането на всички нови електрически автомобили, микробуси и лекотоварни камиони да стане до 2040 година.

„Държавният и частният браншове интензивно влагат в инфраструктурата на зарядните станции във Англия, с цел да се обезпечи нужния брой зарядни колонки за непрестанно възходящия електрически флот. През миналия месец наблюдавахме бърз ритъм на промени. Векът на колите с ДВГ завършва и в този момент са настоящи електрическите автомобили с нулева нездравословна емисия“ – сподели техническият шеф на Zap-Map Бен Лейн.

Zap-Map разгласи за настъпването на повратен миг: в страната зарядните станции към този момент са повече от бензиностанциите – 8471 против 8400 .

Едновременно с растежа на броя на зарядните станции се усилва потреблението на технологиите за бързо зареждане на акумулаторните блокове. Досега бързите зарядни за електрически автомобили бяха с мощ 50 KW, с които общоприетият електрически автомобил се зарежда за 40 минути. Най-новите зарядни станции са с мощ 350 KW.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР