В какво се забърках? Тази мисъл често измества еуфорията и

...
В какво се забърках? Тази мисъл често измества еуфорията и
Коментари Харесай

7 идеи в помощ на бъдещи бащи

„ В какво се забърках ”? Тази мисъл постоянно измества еуфорията и насладата, която изпитват бъдещите бащи. Мъже, на които следва да станат родители за първи път, са във властта на хиляди спорни усеща, просто тъй като бебето за тях е тип извънземно, непознато и неразбираемо.

Ако преди този момент не са си имали работа с по-малки сестри, братя, племенничета, или не са ходили на курс за родители, доста татковци изпадат надали не в потрес пред новороденото – целият им свят се прекатурва надолу с главата. Защо то повръща, за какво не стопира да плаче, по какъв начин по този начин се зачервява цялото, по кое време ще му падне пъпчето... Дори нищо, но нищо да не знаят за бебешкото съществуване, следните 10 неща ще оказват помощ на бъдещите татковци да влязат по-бързо и по-лесно в час:

1. Вие не сте вторият родител, а един от двамата родители.
Вие сте толкоз виновен за превръщането на дребната нежна топчица в здрав и интелигентен човек, колкото и майката. Не бъдете като тези татковци, които не са сигурни какво тъкмо е тяхното място сред зачеването и първия учебен звънец на техните деца.

Не се заблуждавайте, че детето ще се оправи без ваша интервенция с неволите към поникването на първите зъбки и с първата обич. Вашата персона е от решаващо значение за всяка стъпка по пътя на хлапето. Информирайте се за всичко, обвързвано със здравето, храненето, възпитанието, игрите, тъгите и насладите, участвайте интензивно и позволете на детето да бъде себе си.

2. Понякога ще мислите, че вършиме голяма неточност.
Не изпитвайте скрупули, че ви минават такива мисли - обикновено е да имате подозрения, откакто към този момент не вие, а детето диктува разпоредбите. То ще бъде преди всичко във всеки проект – от това дали да отидете на кино тази вечер до световни инициативи като покупка на апартамент. Просто не се отдавайте на сходни мисли, те, по този начин или другояче бързо отшумяват.

3. Купете хубава прахосмукачка.
В първите 2-3 години след раждането всичко ще се развива главно на пода, по тази причина, бъдете подготвени – да настъпвате ябълково пюре или шоколадова глазура или конфети, да се натъквате на стъклени декорации и дребни гумени топчета – всевъзможни изненади ви чакат и всичко, което дребните ръчички могат да заловен и хвърлят, ще бъде на земята. Много бързо ще забравите какъв е бил първичният цвят на килима, в действителност – би трябвало ли ви килим да събира прахуляк и трохи от бисквити?

Най-добре е незабавно, откакто се приберете, да пускате по една прахосмукачка профилактично – и без друго жена ви няма да има нито време, нито сили за това, а и кръстът и гърбът нормално болят няколко месеца след раждането...

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР