В кабинета на кмета Димитър Николов бе подписан анекс към

...
В кабинета на кмета Димитър Николов бе подписан анекс към
Коментари Харесай

Бургаските учители и кметът:Имаме съвместни успехи и нови цели

В кабинета на кмета Димитър Николов бе подписан анекс към груповия трудов контракт на работещите в системата на образованието. С него става факт следващо усъвършенстване в изискванията на труд и заплащането в тази специалност. Освен Димитър Николов, документа подписаха Надежда Радева-Иванова - ръководител на Общинската организация на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България, Константин Янков от името на Синдикат на българските учители към КНСБ - Бургас, Огнян Маринов от името на Регионален профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " - Бургас. В срещата взе участие и зам.-кметът по обучение и опазване на здравето Йорданка Ананиева.

Кметът за следващ път благодари на синдикатите и бургаското съдружие на шефовете в образованието за ползотворното партньорство.

" Със взаимни старания, неприкритост и доста диалози успяхме предходната година без огромни разтърсвания да разделим Немска и Английска гимназия, обитавали десетилетия една постройка, по метод, удовлетворяващ всички. В Бургас учителската специалност става все по-търсена. Тече подмладяване, претендентите за свободните места са доста, огромна част са от други градове. Това е добре, тъй като конкуренцията покачва качеството. Има и потребна конкуренция сред учебните заведения в устрема им да привлекат възпитаници, което дава опция на положителните шефове да показват и развиват мениджърски качества ", сподели кметът Николов.

Синдикалистите отвърнаха със същото - благодарности за непрекъснатия разговор, че постоянно са признати и изслушани, че има бистрота и надграждане в бургаските бюджети за обучение.

В края на срещата Огнян Маринов връчи на кмета Николов благодарствена грамота за обществено партньорство от името на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ".

В момента се изготвя рамката на бюджет 2021. Скоро тя ще бъде показана обществено и в детайлности. Годината няма да е лесна, само че Община Бургас още веднъж ще предложи нови план в този сектор, тъй като всеки лев, вложен в обучение през днешния ден, се изплаща многократно на следващия ден.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР