В живота си видях много страни в отчайващо състояние, при

...
В живота си видях много страни в отчайващо състояние, при
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева разкри голямата си надежда за България

" В живота си видях доста страни в отчайващо положение, при които изискванията на живот стават по-добри. В по-голямата си част светът върви към по-добро, макар че има връщания, завои и даже най-страшното – войни, които прекъсват развиването. " Това съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Георгиева даде образец с страни, които са били небогати, а в този момент минават за богати – Швеция и Финландия. Общото сред тях е уважението към закона, доста добра система на обучение и добра инфраструктура, което през днешния ден включва и цифрова инфраструктура. За всяка страна, която желае да стане по-богата, тези 3 условия би трябвало да са налице, безапелационна е Георгиева.

Ние, българите, сме като всички останали – имаме прелестни моменти, само че и национални нещастия. Надявам се, че България още веднъж ще бъде страна, в която децата ще желаят да живеят там, където са се родили, сподели тя.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристал...

Според Георгиева международната стопанска система би трябвало да се трансформира – да откри нови източници на развиване и способи за облага. Въглеродната и индустриализирана стопанска система би трябвало да стане цифрова – по-чиста и по-умна.

Но стопанската система би трябвало да стане и по-справедлива, а не някои бизнеси и браншове на стопанската система да печелят, до момента в който други мизерстват. " Трябва да се изравни облагата и загубата, да има обективна промяна. Не може да е за сметка на миньора, който си губи работата ", уточни шефът на МВФ.

За задачата в света би трябвало да бъде въведена данъчна система, която да дава по-справедливо систематизиране на приходите от налози. " Ако намерим пътя за по-справедливо систематизиране на финансовия запас на планетата, ще има повече благоприятни условия за развиване. Това може да стане, в случай че страните имат воля да основат такава конюнктура за вложение ", разяснява тя.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР