В живота на всеки неизбежно възникват трудности от най-различно естество

...
В живота на всеки неизбежно възникват трудности от най-различно естество
Коментари Харесай

4 изпитани техники, с които ще преодолеете всяка пречка в живота си

В живота на всеки неизбежно пораждат компликации от най-различно естество – появяват се здравословни проблеми, финансови рецесии, изневери или други на пръв взор нерешими проблеми. За да се справите с тях сполучливо, най-важното е да развиете психическа непоклатимост, поучават психотерапевтите.

Какво по-точно значи това?

За да сте в положение да се справите на всяко предизвикателство на ориста, е значимо да умеете да контролирате мислите, възприятията и своите дейности. Само по този начин ще излезете бързо от рецесията и даже освен това – ще съумеете „ по йезуитски “ да извлечете даже изгода от нея.

Ето четири практични, потвърдено работещи препоръки, които ще ви бъдат от огромна изгода.

Не отричайте действителността, приемете я

Естествено, напълно не става въпрос да се примирите с неприятната обстановка, а просто да я приемете като приключен факт. Подходът, при който непрекъснато се вайкате по какъв начин това изобщо е пристигнало до главата ви, е погрешен и води единствено към загуба на време и сила. Когато съзнанието ви одобри случилото си, това е първата крачка към намиране на вярното решение. За образец можем да приведем следния случай – представете си, че сте се запътили на рожден ден на непосредствен човек и ненадейно изтървете красивия сервиз, който сте подготвили за подарък. Той е счупен изцяло и в тази обстановка разполагате с два разновидността. Единият е да загубите скъпо време да „ оплаквате “ загубата си, който в последна сметка ще докара до забавяне за рождения ден и цялостна загуба на въодушевление за празнуване. Вторият е да приемете загубата и да помислите с какво бихте могли да заместите счупеният подарък. Може да се окаже даже, че се е родила още по-добра концепция и вашият непосредствен е безпределно благополучен от поднесената изненада. Така настроението ви няма да пострада, тъй като случаят ще е пропуснат допустимо най-скоро и сменен с други, по-положителни страсти.

Сложете завършек на самосъжалението

Това е ключът към вярното, продуктивно държание. Именно методът, по който реагираме, сблъсквайки се с проблем, е определяща за това какъв брой бързо ще съумеем да вземем вярното решение. Дори и в случай че става въпрос за нерешими обстановки, да вземем за пример при загуба на обичан човек, ние още веднъж сами избираме по какъв метод да реагираме на случилото се. Самосъжалението е нездравословно, тъй като то освен няма да ви подтиква да продължите напред, само че и даже напълно ще ви обезсили. Задайте си въпроса: „ Как да си оказа помощ сега? “ Може да се наложи да преодолеете страха си или пък да  би трябвало да извършите друго, неприятно за вас нещо. Това няма значение. Важното е да се работи.

Поемете надзор над мислите си

Умът ни има голяма мощ. Той може да е както най-хубавият ни съдружник, по този начин и да се окаже най-върлият ни зложелател. Ако разрешите на негативните мисли да завладеят, вие просто се обричате на крах.

Несигурните, обезверени мисли са най-голямата спънка по пътя на постигането на задачите.  Затова бъдете непрекъснато нащрек и в случай че усетите, че мислите ви стават прекомерно песимистични, време е да „ разсеете облаците “. Погледнете обстановката през призмата на трето лице и си задайте въпроса какво бихте посъветвали вие различен човек, който се е оказал на ваше място. Как бихте го утешили и насърчили? Какви думи ще употребявате? Отговорите ли си на тези въпроси, скептицизмът към този момент няма да има власт над вас.

Тренирайте всекидневно психическата си резистентност

Не чакайте да се случи прелом и едвам тогава да започнете да работите за своята психическа непоклатимост. Това е значимо да се направи още на по-ранен стадий, с цел да сте готови при възможна стресова обстановка и да отреагирате съответно. Използвайте всяка дребна неудача, с цел да се научите да приемате „ шегите на ориста “ и да упражнявате вярното си държание. Колкото повече се упражнявате, толкоз по-скоро ще станете толкоз мощни, че ще се справяте с лекост даже и с най-големите компликации, изпречили се на пътя ви.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР