В изпълнение на разпоредбите на Конституцията провеждаме консултации за съставяне

...
В изпълнение на разпоредбите на Конституцията провеждаме консултации за съставяне
Коментари Харесай

Български възход при Радев: Да се направи правителство на база коалиционно споразумение

В осъществяване на наредбите на Конституцията организираме съвещания за сформиране на държавно управление. Предоставих задоволително време на партиите да излязат от конфронтационната изразителност на изборите и да намерят рационален метод за сформиране на кабинет. Не виждам резултат в тази посока - в противен случай, вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление и да се занимава с проблемите на българските жители и законите по ПВУ, и други значими закони, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е главният приоритет на обществото ни, както и 4-часовият спор за наименованието на закона, надълбоко се колебая.

Това сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с най-малката парламентарна група - на " Български напредък ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вашата ПГ има отговорности с наличието си в Народно събрание, въпреки и най-малка като брой, обърна се Радев към водача на партията Стефан Янев.

Далновидното и рационално политическо държание изискват поредност на декларираните позиции с действителните дейности. Заявихте подготвеност за разговор с всички сили за сформиране на държавно управление, какви са ви целите, попита още Радев.

Най- значимото решение е да се сформира болшинство, което да поддържа кабинет. Предсрочните избори няма да решат никакви проблеми, които вълнуват жителите и обществото. Трябва да има разговор. Това съобщи водачът на " Български напредък " Стефан Янев по време на консултациите с президента.

Радвам се, че задавате тона в посока проблемите на Народното събрание и проблемите, които жителите чакат, че партиите ще предложим като разновидности за решение. Съгласен съм, че ние сме най-малката парламентарна група и мъчно бих могъл да кажа, че нашето държание дефинира държанието на цялото Народно събрание, само че декларирам, че нашето държание е стабилно и през цялото време не тръгнахме да търсим борба, а зададохме звук на разговор. Именно решаването на проблемите на хората, на дневния ред, на всекидневието, предсказуемостта в живота, са значимите въпроси, да се търсят решения, разяснява Янев.

Дебатът за промени в ИК не е от непосредствена нужда. Разговорите, напъните за кабинет са основополагащи, добави Янев.

Усилията са ни ориентирани към това разговорът да даде резултат. За нас не е от голяма важност кой ще е водещият в дадена коалиция, а мисля, че жителите склон да има ръководство и държавно управление, означи той. Ако се стигне до трети мандат, спешният вид отново включва диалози с всички партии, без значение на кого ще се даде третият мандат, съобщи Янев.

Този вид коалиция, която ще излъчи държавно управление, би трябвало да се базира на съдружно съглашение с ясни правила по какъв начин действа обединението, с ясни цели, които се отнасят до дневния ред на обществото. Всяка партия би трябвало да има контактна група да комуникира по целите и да приготви подобен вид съдружно съглашение, а на по-късен стадий ще се дефинират и личностите, които биха взели участие в този кабинет, сподели още Янев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР